Blog

4 leuke apps om een foto collage te maken

Vaak heb je zoveel leuke foto’s gemaakt dat je niet kunt kiezen welke je wilt afdrukken. Gelukkig bestaan er collage programma’s en applicaties waarmee jij jouw allermooiste foto’s samen kunt voegen tot één foto!

Vandaag zetten we de leukste foto collage apps voor je op een rijtje.

Foto collage apps:

Picasa

Foto collage - Picasa Afbeelding van Cameratown.com

Dit programma is beschikbaar voor je computer en dus erg handig als je je foto's niet wilt bewerken op je telefoon. Als je het programma opent zal het programma automatisch de foto’s op jouw computer synchroniseren. Klik vervolgens op collage maken en je krijgt een canvas waarbij je jouw foto's tot een collage samen kunt voegen. Daarnaast kun je met dit programma ook foto’s bewerken. Maak bijvoorbeeld jouw foto lichter of voeg een leuke filter toe zoals zwart-wit of sepia.

 

Multiframe

Foto collage - Multiframe Afbeelding van Pinterest.com

Deze app is beschikbaar voor je telefoon. Met deze app kun je ook zowel je foto bewerken als een mooie collage maken. Als je de app opent zie je een blok, als je hierop klikt kun je de foto toevoegen waarvan jij graag een collage wilt maken! Daarnaast kun je ook verschillende effecten toevoegen die veel weg hebben van de filters van Instagram.

 

Collageable

Deze app lijkt veel op Multiframe. Als je de app opent heb je drie opties: Collage, Fotobewerker of Feedback. Als je klikt op collage dan kun je kiezen uit verschillende frames, er is heel veel keus! Klik op de frame die je leuk vind en klik vervolgens op het blok om een foto te uploaden. Helaas is het niet mogelijk om nog een filter over de foto’s te plaatsen.

 

Lay-out

Foto collage - Layout Afbeelding van itunes.apple.com

Layout is ontwikkeld door Instagram en is makkelijk te gebruiken. Je kunt kiezen uit verschillende frames, de foto's kantelen en spiegelen. Daarna kun je jouw nieuwe collage meteen uploaden naar Facebook, Instagram of een andere app!

 

Ben je helemaal klaar met je collage? Vergeet deze dan niet af te drukken op je eigen persoonlijke telefoonhoesje!

Geef een reactie