Blog

Stappen om je natte telefoon te repareren

Als je ooit een drankje hebt omgestoten over je smartphone, dan was je eerste reactie, zonder twijfel, paniek. Je hebt een hoop geld geïnvesteerd in je mobiele telefoon en het laatste wat je wilt zien gebeuren is dat hij beschadigd raakt. Je natte telefoon is zeker te repareren, tenzij hij op de bodem van een meer ligt. Dit soort ongelukken zijn niet te voorkomen, maar er zijn wel tips waarmee je jouw telefoon weer tot leven kunt brengen. Blijf lezen en kom het te weten!

Natte telefoon scherm Afbeelding van whatinindia.com

 

Hoe je een natte telefoon kan repareren in een paar stappen

 Het belangrijkste is dat je jouw telefoon zo snel mogelijk uit het water halt. Als je telefoon maar een paar druppeltjes op zich heeft, dan kan je het eenvoudig afdrogen met je mouw of handdoek. Als je telefoon helemaal doorweekt is, haal hem er dan meteen uit. Je kunt hem nog steeds redden!

Regel nummer één: doe je telefoon niet aan. Waarom? Omdat er een kans is dat er kortsluiting komt. Ongeduld leidt alleen tot een permanent kapotte telefoon.

Als je goed bent in dingen repareren, dan kun je proberen om alle losse delen van de telefoon eruit te halen en deze te laten drogen op een handdoek. Een handdoek al het overbodige water te laten absorberen is waarschijnlijk het beste wat je kunt doen op de korte termijn. Als je niet zo handig bent, dan raden we aan om je telefoon op te sturen voor reparatie.

Een andere tip – gebruik nooit een föhn voor het drogen van je telefoon. De hitte kan er voor zorgen dat sommige onderdelen smelten. Wat je kunt proberen is een stofzuiger, maar niet te dichtbij, anders kan deze onderdelen uit elkaar trekken.

Je hebt dit vast al vaker gehoord en veel van je vrienden denken dat dit een grapje is, maar dit kan toch echt je telefoon redden. Stop elk individueel deel van je telefoon in een bakje met rijst, en zorg ervoor dat ze helemaal bedekt worden. Het ligt eraan hoe lang je telefoon aan het water is blootgesteld, maar normaal gesproken duurt het tussen de 24 en 48 uur voordat het vocht uit je telefoon is. Overhaast dit proces niet, je kunt de onderdelen er beter wat langer in laten liggen zodat het vocht er goed uit komt.

Natte telefoon rijst Afbeelding van androiddescargar

 

Er zijn natuurlijk ook andere manieren hoe jouw telefoon beschadigd kan raken. Een natte telefoon is niet je grootste zorg, omdat de kans groter is dat hij uit je handen valt en een grote barst krijgt op het beeldscherm. De beste oplossing is ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt. Gepersonaliseerde telefoon hoesjes zijn de makkelijkste manier om jouw telefoon te beschermen voor permanente schade en zullen je dus veel geld besparen in de toekomst!

 

Als je deze stappen volgt en met een beetje geluk, breng je jouw telefoon zo weer tot leven! Laat het ons even weten als we een belangrijke tip zijn vergeten!

Geef een reactie