Blog

6 dingen die je moet weten over WhatsApp

WhatsApp is momenteel de meest populaire chat applicatie in de wereld. Deze app zorgt ervoor dat sms’en eigenlijk niet meer nodig is. Dit komt omdat je met WhatsApp niet alleen berichten kan versturen, maar je kunt er ook mee bellen, spraakberichten naar elkaar sturen, video’s, documenten en je kan zelfs een groepschat aanmaken met je vrienden! WhatsApp kan veel meer dan een gewone SMS/MMS. Om het meeste uit WhatsApp te halen hebben wij de 6 beste tips op een rijtje gezet!

De beste WhatsApp tips

WhatsApp Web

whatsapp tips 3 AFBEELDING VAN 7MOBILE

Voor een lange tijd was het nadeel van WhatsApp dat het alleen te gebruiken was op je telefoon, maar met WhatsApp Web is dat verleden tijd! Je kunt nu continu met je vrienden en familie chatten achter je computer. Om te beginnen hoef je alleen maar op je telefoon naar de instellingen “WhatsApp Web”, daar kun je de QR-code scannen die op het tabblad van je browser staat. Als je deze code scant kun je meteen beginnen met chatten vanaf je computer! Deze nieuwe WhatsApp desktop app kun je gebruiken op alle browsers!

 

 Verberg je “laatst gezien” status

whatsapp tips 1 AFBEELDING VAN APPDOWNLOADCENTER

Iedereen heeft wel een vriend of vriendin die zich gedraagt als een stalker: diegene de continu checkt wanneer je voor het laatst online was en of je hun berichtje hebt gelezen. Gelukkig kan je nu deze “laatst gezien” status uitzetten. Het is heel gemakkelijk, je gaat naar Instellingen → Account → Privacy en dan selecteer je de optie dat niemand kan zien wanneer je het laatst online was. Echter moet je je wel bedenken dat je nu ook niet meer kan zien wanneer jouw vrienden het laatst online waren. Als je online bent of je bent aan het typen zal dit wel zichtbaar zijn.

 

Zet de “gelezen” status uit

In WhatsApp, de twee blauwe vinkjes betekenen dat de persoon het berichtje heeft gelezen. Als je niet wilt dat mensen dit van jou zien, ga dan naar Instellingen → Account → Privacy. Het is helaas niet mogelijk om dit bij groepsapps uit te zetten.

 

Verstuur je locatie

Heb je afgesproken met je vrienden maar je weet niet waar ze zijn? Je kan dit gemakkelijk laten weten door je locatie via WhatsApp te versturen. Zet je GPS aan, open je chat, klik op de 3 stipjes rechts boven en klik op locatie. Je kan ook een valse locatie versturen, als je wilt! “Natuurlijk ben ik op school, mam!”

 

 Bewerk je tekst

whatsapp tips 2 AFBEELDING VAN ANDROIDAUTHORITY

Je kunt nu ook je tekst bewerken door deze bold (*bold*), italic (_italic_) of doorgestreept (~crossed out~) te maken. Plaats de tekst die je graag wilt tussen deze speciale tekens! Dan wordt bijvoorbeeld *Hoi mam!*  →  Hoi mam!

 

Verstuur een bericht naar meerdere vrienden zonder de groepsapp!

Groepschats kunnen heel erg irritant zijn *231 niet gelezen berichten*. Als je een bericht wilt versturen naar meerdere vrienden, klik dan op “verzendlijsten” en verstuur het berichtje naar iedereen individueel!

 

Wat zijn jouw favoriete tips?

Heb je nog andere tips? Laat het ons weten in een reactie!

 

 

Geef een reactie