Blog

Apple Renew: wat houdt het in?

In de huidige maatschappij is het steeds belangrijker om milieubewust te zijn. Telefoons en andere type elektronica zijn verantwoordelijk voor hoge concentraties giftige stoffen in de lucht. Alle chemisch stoffen die gebruikt zijn bij het produceren worden vrijgelaten in de lucht, grond en water, als deze apparaten niet milieuvriendelijk worden weggegooid. Apple heeft "Apple Renew" geïntroduceerd om het onverantwoordelijke weggooigedrag te voorkomen.

Apple Renew 1 Afbeelding van Apple

 

Wat is Apple Renew?

Dus wat is Apple Renew? Het is een programma, gelanceerd in maart 2016, wat gebruikers helpt om tegen een kleine vergoeding verantwoordelijk van hun telefoon af te komen. Als je een oude iMac hebt die thuis op zolder staat, kun je hem vanaf nu milieuvriendelijk weggooien tegen een kleine vergoeding! Je ontvangt een Appple gift card voor je geretourneerde producten, zodat je nog meer Apple producten kan kopen!

Volgens LifeHacker, deelt Apple de volgende bedragen uit:

 

iPhone 4:  €45 Apple gift card voor 8GB, 16GB, and 32GB modellen

iPhone 4s: €45 Apple gift card voor 8GB, 16GB, 32GB, and 64GB modellen

iPhone 5: €90 Apple gift card voor 16GB, 32GB, and 64GB modellen

iPhone 5c: €90 Apple gift card voor 8GB, 16GB, and 32GB modellen

iPhone 5s: €135  Apple gift card voor 16GB, 32GB, and 64GB modellen

iPhone 6: €226 Apple gift card voor 16GB, 64GB, and 128GB modellen

iPhone 6 Plus: €271 Apple gift card voor 16GB, 64GB, and 128GB modellen

 

Vergoedingen voor iMacs en Macbooks verschillen: hoe hoger de kwaliteit van jouw iMac, hoe groter de vergoeding.

Dus hoe werkt het? Om te beginnen kun je een kijkje nemen op deze pagina:  https://appleonlineuk.mpxltd.co.uk/

 

Hier zal je de IMEI code in moeten voeren, die je kan vinden bij de instellingen, en de website informeren over de kwaliteit van jouw smartphone of laptop. Apple zal je dan een geschatte waarde geven van jouw product.

Apple Renew 2 Afbeelding van Verge

 

Als je akkoord gaat met de prijs, dan kun je jouw product inleveren bij de dichtstbijzijnde Apple Store. Maar let op! We raden je aan om eerst de winkel te bellen om te zien of ze jouw apparaat wel aannemen.

Binnen een paar uur zou jij jouw gift card moeten ontvangen in je inbox, die je kan gebruiken in de online winkel of de winkel bij jou in de buurt.

Het concept van Apple Renew is prachtig, maar er moet nog wel veel aan verbeterd worden. Apple geeft je specifieke stappen die je moet ondernemen om je gift card te ontvangen, maar de nieuwe policy is nog niet doorgevoerd in alle winkels. Natuurlijk is het wel veel beter om jouw oude apparaten milieuvriendelijk weg te gooien, dan met het normale afval.

 

Wat denk jij van Apple Renew? Heb jij het al gebruikt? Laat het ons weten in een reactie.

Geef een reactie