Gratis cadeauverpakking en persoonlijk kaartje bij jouw hoesje

Blog

Apple vs. Samsung

Apple vs. Samsung: Wat is de beste keuze?

Apple bron: knowyourmobile.com

Iedereen weet dat Apple en Samsung de grootste bedrijven zijn in de smartphone industrie. Apple en Samsung zijn namelijk al jaren concurrenten als het gaat om de eerste plek in deze markt. Apple ging jaren lang aan de leiding in deze felle concurrentie strijd. Echter, door tegenvallende cijfers en de opmars van Samsung ligt deze strijd volledig open. Wat is dan de beste keuze voor jou? Wij schrijven over deze felle concurrentie strijd en zetten het een en ander op een rijtje. Want afhankelijk van welke telefoon jij kiest zul jij wellicht ook een telefoonhoesje ontwerpen.

Apple logok.org

Apple

Het Amerikaanse bedrijf staat bekend om zijn design en betrouwbare prestaties. Tot een aantal jaren terug kwam geen enkel bedrijf  dan ook in de buurt van Apple, want zij waren nou eenmaal het meest innovatieve bedrijf op de smartphone markt. Het is nu zo'n negen jaar geleden dat Steve Jobs de eerste iPhone aangekondigde. Niemand had toen kunnen voorspellen dat deze smartphone zo immens populair zou worden. Echter, door een slecht eerste kwartaal in 2016 liggen de concurrenten op de loer. Tim Cook probeert de tegenvallende cijfers te redden door de lancering van de iPhone SE en de iPad 9.7. Deze producten moeten de cijfers in het tweede kwartaal verbeteren.

Samsung wikimedia.org

Samsung

Het zag er even naar uit dat Samsung zou worden voorbijgestreefd door de andere Android concurrenten. Door de lancering van de Samsung S7, die als warme broodjes over de toonbank vliegen, heeft Samsung zich echter weer terug geknokt in de markt.  Het design van de S7 wordt alom geprezen en velen zijn ook zeer tevreden met terugkerende functies die gemist werden bij de Samsung S6. In tegenstelling tot Apple kan Samsung waarschijnlijk dan ook betere cijfers tonen aan de aandeelhouders.

Apple vs. Samsung

Om iets te kunnen zeggen over de recente ontwikkelingen van Apple en Samsung zullen wij kijken naar de specificaties van de paradepaardjes van de giganten. De iPhone 6 is momenteel hét toestel van Apple en voor Samsung is dat de Samsung S7.

Specificaties

Wat opvalt is dat Samsung qua geheugen zeer vooruitstrevend is. De klant beschikt over 32GB aan intern geheugen (de 64GB optie is in de toekomst mogelijk). Daarnaast is het gebeugen uit te breiden met 200GB dankzij de microSD card slot.  Daarnaast wordt de iPhone 6s aangeboden met 16GB, 64GB of 128GB.

iPhone 6S specificaties

Display: 4.7-inch display with a 1334x750-pixel resolution at 326ppi, 3DTouch enabled
Dimensions: 138.3mm  x 67.1 mm x 7.1 mm
Weight: 143 grams
Storage: 16, 64, or 128GB
Memory: 2 GB RAM
Processors: A9 chip with 64-bit architecture and M9 motion coprocessor
Front camera: 5 MP
Rear camera: 12 MP photos. ƒ/2.2 aperture. 4k video
Battery: 1715 mAh
Colors: Silver, Space Grey, Gold, or Rose Gold

Samsung S7 specificaties

Display: 5.1-inch display with a 2560×1440-pixel resolution at 577pp
Dimensions: 142.4mm  x 69.6 mm x 7.9 mm
Weight: 152 grams
Storage: 32 or 64, plus support for microSD cards up to 200GB
Memory: 4 GB RAM
Processors: Samsung Exynos 8890
Front camera: 5 MP
Rear camera: 12 MP, f/1.7 aperture, 4K video

Design

Beide telefoons lijken te hebben vast gehouden aan het design van hun voorgangers. De smartphones van zowel Apple als Samsung kennen over het algemeen niet hele grote veranderingen als het gaat om het design. Slechts enkele details worden aangepast om het design te verbeteren. Het enige te noemen verschil is dat de S7 waterbestendig is. Je kan nu 20 minuten lang de telefoon onder water houden en de telefoon zal vervolgens gewoon nog functioneren zoals je gewend bent. Dit is iets wat de iPhone 6s niet kan, maar wellicht wordt de iPhone 7 waterbestendig. Wat betreft het gewicht van beide telefoons is de iPhone 6s lichter dan de Samsung S7 en tevens is de iPhone 6 dunner dan de Samsung S7.

Display

Wat display betreft heeft de Samsung S7 een groter scherm. Hierbij gaat het om 5.1 inch tegenover 4.7 inch van de iPhone 6s. Dit is niet een heel groot verschil. Echter, wat resolutie betreft is de S7 de grote winnaar ten op zichten van de iPhone 6S. De S7 heeft namelijk 2560x1440 pixels bij 577 DPI en de iPhone 6S slechts 1334x750 pixels bij 326 PPI. Aan de andere kant beschikt de S7 niet over een 3D touch display in tegenstelling tot de iPhone 6.

Camera's

Als we naar de specs kijken dan zijn de telefoons volledig gelijkwaardig aan elkaar. Beide camera's beschikken over een 5MP front camera en een 12MP camera aan de achterkant. Echter, de S7 beschikt over een f/1,7 opening tegenover een f/2,2 opening van de iPhone 6. Dat betekent dat de Samsung S7 betere foto's kan maken gedurende de nacht.

Een Apple of een Samsung product?

Gebaseerd op de specs blijkt de Samsung S7 beter te scoren dan de iPhone 6S. Samsung zou daarom gedurende deze periode de concurrentie achter zich kunnen houden. Echter, Apple is druk bezig met het ontwikkelen van de iPhone 7. Volgens de geruchten wordt deze in juni gelanceerd. Uit de presentatie van de iPhone 7 zal moeten blijken hoe deze wordt ontvangen. Maar het staat vast dat het de concurrentie moet aangaan met de Samsung S7. Verdere specs buiten beschouwing gelaten zullen consumenten, die twijfelen tussen Apple of Samsung moeten, denken aan welke besturingssysteem zij het prettigst vinden.

Geef een reactie