Blog

Hoe schoon is jouw telefoon?

Toen je klein was werd er altijd tegen je gezegd dat alles wat je aanraakt bacteriën heeft. Van de handvaten van de metro tot de leuning van de trap is het gegarandeerd dat je iemand z’n bacteriën op je handen krijgt. Toch heeft nog nooit iemand er bij stilgestaan hoe vies onze smartphone nou eigenlijk is. We gebruiken onze smartphone namelijk overal; op het werk, op school, in de trein, op het toilet, en toch hebben we nooit rekening gehouden met het feit dat we onze smartphone net zo vies maken als de dingen die we dagelijks aanraken.

Wat voor bacteriën en hoeveel?

Een recente studie uit Londen toont aan dat 1 op de 6 smartphones fecale materie bevat waarschijnlijk door het gebruik van de smartphone op het toilet. Bovendien bevat de gemiddelde smartphone 18 keer zoveel bacteriën als een normaal handvat in de badkamer. En dat is nog niet alles! Ongeveer 80 procent van de dingen die we dagelijks aanraken eindigd op ons smartphone scherm. Dus de vraag is hoe wordt onze smartphone zo smerig en wat is de beste manier om hem te ontsmetten?

Bacteriën badkamer Credit to MaximumPC

Het toilet

Wanneer je gebruik maakt van jouw smartphone op het openbare toilet is het zeker dat de bacteriën van het toilet handvat, toiletpot en de wastafel worden verspreid op jouw smartphone.

Van andere mensen

Hoevaak geef je jouw smartphone aan je beste vriend om hem een video te laten zien of een spelletje te laten spelen? Eventuele vuiligheid van z’n handen eindigt op uw smartphone, dus let op aan wie je jouw smartphone geeft!

Openbaar vervoer

Als je een veiligheidsleuning grijpt omdat je bijna valt in de metro, besmet je jouw handen direct met bacteriën. Als je vervolgens begint te typen op jouw smartphone zal je de bacteriën overdragen naar het scherm van je smartphone. Deze bacteriën zullen hier net zolang blijven tot dat je het scherm schoonmaakt.

En als laatst

Jouw zweet

We besteden nooit aandacht aan hoe erg onze vingers eigenlijk transpireren. Vooral in de zomer worden je vingertoppen erg vet. Bedenk eens hoeveel van dit vet en vuil er binnen 24 uur op je scherm kan komen.

Bacteriën zweet Credit to File 404/Shutterstock

Wat is nou de beste manier om van deze bacteriën af te komen? Het afvegen van je scherm op je shirt zal de bacteriën in kleine mate doen verdwijnen. Het gebruiken van alcohol of een zeep doekje kan voor chemische schade aan je scherm zorgen.
Ongetwijfeld de meest veilige en effectieve manier om vuiligheid te laten verdwijnen is om het uit te wassen met water. Misschien zullen niet alle bacteriën verdwijnen maar het zorgt wel om een schoner leven te leiden.

Geef een reactie