Gratis cadeauverpakking en persoonlijk kaartje bij jouw hoesje.

Blog

BitTorrent Now: Legaal muziek & videos streamen

BitTorrent is toegetreden tot de legale muziek en video markt zodat zij kunnen concurreren met Spotify en Netflix. Maar BitTorrent Now zal geen illegale bestanden bevatten, zoals Popcorn Time had. Het is helemaal legaal en bijna helemaal gratis! Lees verder voor meer informatie!

BitTorrent Now Afbeelding van XXLMAG

 

Tot nu toe, stond BitTorrent bekend als torrent client waarvan miljoenen mensen films, series en muziek kunnen downloaden. De naam van het bedrijf is vaak geassocieerd met online piracy, net zoals The Pirate Bay en KickAss Torrents. Het bedrijf heeft daarnaast meer dan 170 miljoen gebruikers wereldwijd!

 

Wat is BitTorrent Now?

BitTorrent Now is een geluid en video streaming applicatie wat alleen legale streaming aanbiedt, dus niet zoals Popcorn Time of Stremio. Je kunt het zien als een combinatie tussen Spotify en Netflix.

Achteraf is het idee achter BitTorrent Now  intrigerend, omdat Spotify en Netflix heel snel aan het groeien zijn. Dus het creëren van een nieuwe service die beide combineert lijkt een gat in de markt!

BitTorrent Now laat artiesten hun eigen werk uploaden vanaf BitTorrent’s platform, waar het kan worden ontdekt door een grotere community. De bedenkers van de app hebben gezegd dat de inhoud gratis zal zijn met af een toe een advertentie. Natuurlijk kun je ook een account aanmaken waardoor je geen advertenties meer zal zien. Maar wees voorzichtig, omdat BitTorrent de betaling af laat hangen van de makers zal sommige inhoud ook tegen betaling zijn.
In tegenstelling tot de meeste andere torrenting diensten , zal BitTorrent geen gebruik maken van een peer- to- peer- structuur, maar in plaats daarvan gebruikt het programma een meer traditionele client/server-structuur. Het kan zijn dat er in de toekomst toch peer-to-peer zal komen, maar voor nu heeft het bedrijf de veilige route gekozen.

 

BitTorrent Now Dumbfoundead Afbeelding van Thenextweb

 

 

In de app kunnen gebruikers hun favoriete artiesten volgen, afspeellijsten maken, zien wat er trending is in de community en elkaar muziek aanraden. Ook kun je nieuwe content ontdekken door het gebruik van tags, net als SoundCloud, or het zoeken op genre.

Momenteel is BitTorrent Now beschikbaar op internet en op Android. De versie voor iOS of Apple TV zal er ook snel komen!

 

Naast de nieuwe service en hun “illigale” torrent client, bied BitTorrent nog meer services aan.

Het bedrijf doet ook testjes met een andere service. Bleep is een leuke & veilige messaging app voor privé berichten en Project Maelstrom laat je muziek luisteren or films kijken voordat de volledige download klaar is.

 

Bovendien, brengt BitTorrent binnenkort een US peer-to-peer news channel uit: BitTorrent News.

 

In Mei zal het Amerikaanse bedrijf ook BitTorrent Live uitbrengen, wat het mogelijk maakt om televisie te broadcasten op het internet. We weten nog niet zeker of deze nieuwe service ook beschikbaar wordt in Europa, maar wij gaan zeker BitTorrent Now gebruiken voor het streamen van series en films.

Geef een reactie