Gratis cadeauverpakking en persoonlijk kaartje bij jouw hoesje.

Blog

Dé app voor muzikanten

De nieuwste app voor muzikanten

Met de nieuwste app genaamd 'Music Memos' lanceert Apple een nieuwe applicatie voor muzikanten. Zoals jullie weten was Garageband een eerder succes voor het produceren van muziek. Music Memos is net zo iets, maar toch compleet anders. Met deze app kunnen muzikanten hun ideeën opnemen op elk moment van de dag. Het mooie hiervan is dat zij dat dan ook direct kunnen delen met vrienden of bandleden. Mocht een zanger bijvoorbeeld een nieuwe tekst in gedachte hebben, dan kan hij met Music Memos instrumenten toevoegen om te horen of het goed klinkt.

Music Memos functies

Het beste aan deze app is dat je snel en gemakkelijk muziek kunt opnemen. Het idee achter deze app is dan ook om zo snel mogelijk iets op te nemen zodra je een idee hebt. Een nummer kan worden opgenomen met de microfoon van de iPhone. Mocht je betere geluidskwaliteit wensen dan kun je eenvoudig een professionele microfoon inpluggen.

Een app voor muzikanten Bron: Apple

Volgens de kenners is het toevoegen van achtergrond muziek de meest innovatieve ontwikkeling. Music Memo herkent namelijk het ritme en specifieke melodieën in de opname en stelt vervolgens een bepaalde achtergrondmuziek voor. Daarna kunnen dan de bass en drum etc. worden toegevoegd die passen bij het ritme en melodie.  De software is zelfs zo geavanceerd dat het de snelheid van je stem kan herkennen en daar op inspeelt.

Dé app voor muzikanten Bron: Apple

Uiteraard moet jij je ideeën op een of andere manier organiseren. Daarom kun je elk idee een eigen naam geven en markeren met een ster. Zo weet je welk idee de meeste prioriteit heeft. Het is ook mogelijk om je bestanden van tags te voorzien, zo weet je bijv. wat het refrein is of een ''bridge''.

Een app voor muzikanten Bron: Apple

Music Memos is bedoeld voor het opnemen van ideeën en niet zo zeer een tool om muziek te bewerken. Garageband is daar geschikter voor en deze apps kunnen elkaar dan ook versterken. Het is namelijk heel eenvoudig om bestanden te importeren en exporteren. Zo kun je een bestand uit Music Memos exporteren naar Garageband zodat jij het bestand kan bewerken. Het is ook mogelijk om je bestanden te uploaden in Youtube of Apple Music, op deze manier kun jij de wereld laten horen wat je te bieden hebt!

Gratis op iTunes

Music Memos is gratis te downloaden op iTunes en wordt ondersteund door de iPhone, iPad Air, iPad Pro, iPad mini en de iPad's van de 3e generatie. Ben jij een echte muzikant en vind jij deze app helemaal te gek? Laat het ons weten in een reactie! Wij zijn zeer benieuwd naar jouw mening.

download-on-app-store-badge

Geef een reactie