Blog

De beste smartphone in 2016 tot nu toe

Welke smartphone maakt de meeste indruk?

De eerste drie maanden van 2016 zaten vol met verrassingen in de smartphone wereld. Elk jaar kijken consumenten over de hele wereld uit naar de lancering van de nieuwste smartphone-modellen van Apple en Samsung.

Smartphone Samsung S7 Bron: Josh Miller CNET

De beste smartphone camera.
Op het Mobile world congress in februari kondigde Samsung de langverwachte Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge aan. Samsung heeft het design met een glazen voorkant en een matte metalen achterkant behouden. Samsung heeft daarnaast haar interne componenten verbeterd.

Samsung is echter niet van plan om grote wijzigingen aan te brengen in de basis modellen. Wel willen ze de aspecten van de S6 en S6 Edge verfijnen en perfectioneren. Tegenwoordig is social media niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven en daarom heeft Samsung voor een adembenemende en betrouwbare camera gekozen. De telefoon verdiende daarmee de onofficiële titel van ‘Beste Smartphone camera’ op de markt.

Smartphone iPhone SE Bron: Apple.com

iPhone 5S + iPhone 6S = iPhone SE.
Apple daarentegen komt met een nieuw 4-inch mode. De iPhone SE is qua design identiek aan de iPhone 5S, wat geen slechte zaak is. De iPhone 5S is namelijk de meest succesvolle smartphone die Apple heeft uitgebracht. Wanneer je de iPhone 5S verlaagd in prijs en combineert met de specificaties van een iPhone 6S, dan krijg je de nieuwste smartphone van Apple in de vorm van een iPhone SE.

Een extra verrassing.
Op hetzelfde evenement kondigde Apple overigens de nieuwe iPad pro aan. Dit nieuws zorgde voor enige verbazing, want wie had dat verwacht? Deze iPad pro heeft een 9.7 inch scherm en dat is een beduidend kleiner formaat ten opzichte van de iPad Pro 12.9. Ondanks dat het formaat van het scherm kleiner is, heeft Apple de kwaliteit van het scherm weten te verbeteren. De iPad Pro 9.7 inch is uitgerust met een Retina display met ‘True Tone’ en ‘Night shift’. Dit zorgt ervoor dat de kleuren op het scherm automatisch worden aangepast aan de huidige omgeving.

Geef een reactie