Gratis cadeauverpakking en persoonlijk kaartje bij jouw hoesje.

Blog

De geschiedenis van GoCustomized

Het runnen van een startup kan heel hectisch, spannend, en belonend zijn. Aangezien de meeste startups falen is het ook nog eens erg riskant. Om dan te zien dat GoCustomized is gebleven en ook maar blijft groeien over de korte tijd dat het bestaat, is toch wel indrukwekkend. Op het moment zijn we een succesvolle, internationale startup. Als je dus een paar tips wilt oppikken om jouw startup ook succesvol te maken, lees dan dit artikel! Voor iedereen die zijn eigen bedrijf wil beginnen, of gewoon grote GoCustomized fans, gaan wij het hebben over de 5-jarige geschiedenis van GoCustomized.

Iedereen vraagt altijd hoe of waarom een bedrijf wordt opgezet, waarom heeft de eigenaar zijn baan opgezegd, alles op het spel gezet, en zet hij alles in om een idee voor te zetten die zo'n grote faalkans heeft? Nou ons verhaal is geen sprookje, maar het is wel logisch! Op een dag was onze oprichter op weg naar een grote belangrijke business vergadering, toen hij zijn mobiel op de grond liet vallen. Toen hij het hoesje oppakte kon hij al snel zien dat de achterkant kapot was. Hij dacht doen, "Als ik de achterkant van mijn hoesje wil veranderen, zou het dan niet cool zijn als hij er uit ziet zoals ik wil" op dit moment, begon GoCustomized.

Soms komen goede ideeën door slechte ongelukken. Dit is precies wat er hier gebeurde. In 2012 werd ons bedrijf opgericht en werd de eerste iPhone 4S backcover verkocht. Vanaf het begin is ons bedrijf, onder geweldig leiderschap natuurlijk, al aan het groeien met een steeds meer uitgebreide productlijn. De groei was zo indrukwekkend, dat in 2014, vijf nieuwe medewerkers werden aangenomen.

*Dit zijn niet onze echte werknemers hoor*

Dit allemaal voor gepersonaliseerde telefoonhoesjes in een paar korte jaartjes! Het lijkt erop dat mensen het erg leuk vinden om hun mobiel te personaliseren. Onze nieuwe medewerkers werden meteen aan het werk gezet, en in 2015 werd hun harde werk beloont. GoCustomized ging internationaal en begon unieke gepersonaliseerde telefoonhoesjes over de hele wereld te gaan verkopen. Internationaal gaan is voor een startup een grote zaak, er zijn veel dingen die fout kunnen gaan! Hoe gingen wij internationaal? We begonnen meteen met 7 nieuwe landen! Dat is nog eens een grote zaak voor zo'n klein bedrijf. Het heeft ervoor gezorgd dat dit bedrijf erg divers is geworden, er werden nieuwe werknemers uit allemaal verschillende landen ingehuurd om er zeker van te zijn dat onze gepersonaliseerde telefoonhoesjes er perfect uit zien voor elk land.

Hier zijn de belangrijkste punten voor wanneer een startup internationaal wil gaan:

1). Bestudeer de markt, weet waar je moet beginnen, soms zijn verschillende delen van een land compleet verschillend.

2). Probeer tenminste één persoon per land waarnaar je levert in te huren om lokale expert te hebben die weten wat al jouw klanten willen.

3). Verzending is erg belangrijk, zorg ervoor dat je een goede en betrouwbare verzendmethode hebt voor elk land.

4). Zorg ervoor dat jouw producten snel verzonden kunnen worden naar alle landen waarnaar je levert. Het kan veel lastiger zijn dan verzending in je eigen land.

Dit heeft GoCustomized in 2016 geholpen zijn grootste mijlpaal ooit te behalen. We hebben namelijk sinds 2016, 100.000 klanten. Dat is natuurlijk erg indrukwekkend voor zo'n jong bedrijf! Ze brachten gepersonaliseerde telefoonhoesjes vanaf een kleine kamer in Amsterdam aan mensen over de gehele wereld. Wie weet waar het hierna naartoe zal gaan. Één ding is zeker, de toekomst van GoCustomized ziet er goed uit!

Geef een reactie