Gratis cadeauverpakking en persoonlijk kaartje bij jouw hoesje.

Blog

Review: iPhone SE

Als we de nieuwe generatie Apple-apparaten vergelijken valt de iPhone SE meteen op. Want op het eerste gezicht ziet de iPhone SE eruit als een exacte kloon van de iPhone 5S. Wat is nou precies het verschil tussen de iPhone SE en een meer recente telefoon als de iPhone 6S?

iPhone SE Bron: Justin Sullivan, Getty Images

Goedkoper dan de iPhone 6S
De iPhone SE is beschikbaar vanaf 31 maart in vele landen over de hele wereld. Het nieuwe model wordt gepresenteerd als een betaalbare variant binnen de Apple serie’s. De versie met 16GB is te verkrijgen voor €489,-. Als klanten meer opslagruimte wensen moeten ze €100,- meer uitgeven voor de versie van 64 GB. Het nieuwe 4-inch model is zonder twijfel aantrekkelijk in prijs in vergelijking met de iPhone 6S, die maar liefst €749,- kostte na release.

De prijs kwestie is van cruciaal belang voor Apple aangezien zij hun positie in verschillende markten over de hele wereld willen handhaven. In China heb je Huawei en Xiaomi die de smartphone markt leiden met aantrekkelijke prijzen. Het lijkt er op dat het voor Apple moeilijker is dan gedacht om marktaandeel van Android te veroveren.  Apple lijkt de prijzen en specificaties van het assortiment  te moeten aanpassen om zo verschillende doelgroepen te kunnen aanspreken. De lagere prijzen van de iPhone SE zullen bijvoorbeeld een belangrijke rol spelen.

iPhone SE Bron: Getty Images

Een verrassend krachtige iPhone
De iPhone SE heeft net als de iPhone 5S een vierkant design en is met een 4-inch scherm voorzien van een goed scherm. Echter, de iPhone SE is een stuk sneller dan de iPhone 5S. Als we kijken naar de prestaties lijkt de iPhone SE meer op de iPhone 6S met een 12 MP camera, voice control en een A9 processor.

Wat is het verschil met de iPhone 6S?
Het grote verschil naast de grootte van het scherm is het gebrek aan 3D touch screen-technologie wat Apple introduceerde bij de meeste recente modellen. De meeste logische reden hiervoor is om de iPhone SE betaalbaar te maken. Ook is de iPhone SE compacter en met 112 gram lichter dan een iPhone 6S, die zo'n 143 gram weegt.

Onze mening
De iPhone ligt goed in de hand en past ook goed in je broekzak. Daarnaast heeft het dezelfde specificaties als de iPhone 6S maar is de prijs veel aantrekkelijker. Toch zal het voor sommigen moeilijk zijn om terug te gaan naar een kleiner scherm. Een groter scherm is nou eenmaal handig bij het typen van berichten of voor het bekijken van video's. De iPhone 5S is volgens velen de beste iPhone tot nu toe en daarom hoopt Apple met het nieuwste iPhone model te kunnen scoren bij de consumenten. Overigens zijn de nieuwste telefoonhoesjes voor deze iPhone in ieder geval al beschikbaar.

Geef een reactie