Blog

Review: WileyFox Spark

Toen ik voor het eerst de naam van deze telefoon zag, ging er geen belletje rinkelen. Eigenlijk had ik nog nooit van dit merk telefoon gehoord. Daarom was het juist spannender om een kijkje te nemen in de specs van deze telefoon! Eens een keertje wat anders dan altijd maar weer Samsung, Huawei of Apple. Vandaag gaan we dieper in op de nieuwe WileyFox Spark!

WileyFox Spark Afbeelding van Techradar.com

Specificaties van de WileyFox Spark

Naast de WileyFox Spark zijn er nog twee modellen van dit type telefoon uitgebracht: de Spark+ en de Spark X. De Spark zal als eerste van de drie op de markt komen voor £89 Sim-lock vrij, dat is ongeveer €105. Helaas is de telefoon niet beschikbaar in winkels, omdat WileyFox een online bedrijf is, net zoals OnePlus en Honor.

 

Design

Niet alleen de prijs is opmerkelijk, ook het uiterlijk van de WileyFox Spark is erg mooi. De telefoon is niet gemaakt hoge kwaliteit aluminium, maar voor de prijs is het een erg goede behuizing. De telefoon heeft een 5 inch beeldscherm en heeft een grote van 143, 70.4, 8.65 mm, waardoor de telefoon fijn in de hand ligt.

WileyFox Spark Afbeelding van Techradar.com

Daarnaast kun je de batterij eruit en de achterkant eraf halen. Ook heeft de telefoon een microSD card slot, wat je zeker nodig hebt.

 

Beeldscherm

De WileyFox Spark heeft een 5 inch beeldscherm met een resolutie van 720 x 1280. Het IPS Panel is misschien niet zo goed als de AMOLEDs, maar Android ziet er nog steeds goed uit!

 

De Binnenkant

De telefoon heeft een 1.3GHz quad-core processor met 1GB RAM. Helaas heeft de telefoon erg moeite met het draaien van bepaalde apps, waardoor deze regelmatig crashen. Als het grote apps zouden zijn, dan zouden we het kunnen snappen. Maar zelfs bij de meest simpele dingen, zoals bellen, kan de telefoon crashen. Daarnaast heeft de telefoon maar 8GB opslagruimte, waarvan er maar 2.65 GB beschikbaar is voor jou. Daarom bestaat er gelukkig wel het MicroSD card slot.

WileyFox Spark Afbeelding van Techradar.com

De Conslusie

Je kunt natuurlijk niet heel veel van een telefoon verwachten die rond de 100 euro kost. Maar wanneer de telefoon zelfs moeite heeft het de essentiële dingen, zoals Appen en bellen, dan mag je wel vragen gaan stellen.

 

Geef een reactie