Blog

De Nintendo Switch

Na jaren van geruchten, design ideeën en fanboy fights, is het eindelijk zo ver: de Nintendo Switch is aangekondigd. De geruchten gingen dat deze nieuwe console "Nintendo NX" zou heten, maar niets is minder waar! De trailer is gisteren uitgekomen en eerlijk is eerlijk, veel mensen zijn terecht enthousiast. Vandaag nemen we een kijkje wat we van het nieuwe product van het Japanse bedrijf kunnen verwachten.

Nintendo Switch Afbeelding van BGR.com

Wat kunnen we verwachten van de Nintendo Switch?

Qua uiterlijk heeft hij veel weg van de Wii U en andere designs van Nintendo. Deze versie heeft echter wel vele verbeteringen! Veel mensen beschouwen de Wii U als een van de slechtste producten van Nintendo, omdat deze niet zo populair was als vorige game consoles van het bedrijf. The Switch is een hybrid console, die je zowel kunt gebruiken als spelcomputer voor thuis en onderweg.

The Nintendo Switch Afbeelding van Time.com

De controllers, die bekend staan als "Joy-Cons", zijn los te koppelen en geven je daardoor een betere game ervaring. Daarnaast kunnen de controllers ook worden gebruikt voor multiplayer games. Dit is een goede zet van Nintendo en dit zal zeker een boost geven aan multiplayer games spelen terwijl mensen onderweg zijn. Bovendien is het mogelijk om de Joy-Cones op verschillende manieren te gebruiken, bijvoorbeeld als normale controller, maar ook als een pro versie.

 

Nintendo Switch Afbeelding van Hypebeast.com

What to expect: De spellen

Een andere gewaagde zet van Nintendo is het weglaten van een schijfstation. Ja dat lees je goed, de Switch is lekker old school met het gebruik van cartridges. Wij zijn benieuwd hoeveel deze cartridges vast kunnen houden, gezien de immense ruimte die de games van de PS4 en Xbox innemen. Maar zoals we in de trailer konden zien, de graphics zijn erg goed voor een draagbare console!

 

Nintendo Switch Afbeelding van Hypebeast.com

Verschillende titels die werden genoemd als spellen, onder andere Zelda en een nieuw 3D Mario spel. Nintendo heeft ook bevestigd dat 48 developers hebben gewerkt aan de inhoud van de Switch, onder andere Bethesda en Take Two. Wij zijn meer dan enthousiast!

 

What to expect: The Launch

Terwijl de prijs is nog niet aangekondigd is, heeft Nintendo wel aangekomen dat hij in maart 2017 op de markt zal komen. Dat is nog maar 5 maanden van ons vandaan. Sony en Microsoft zijn momenteel ook hun game consoles aan het updaten, dus de Nintendo Switch komt precies op het juiste moment. Ongeacht wat mensen vinden van de Wii U, lijkt het erop dat de Switch Nintendo terug op de kaart brengt!

 

Nintendo Switch Afbeelding van Polygon.com

 

Ben jij net zo enthousiast als wij? Laat het ons weten in een reactie!

Geef een reactie