Blog

Een top LinkedIn profiel - Hoe?

Opzoek naar werk of een stage? Je hebt vast een LinkedIn profiel, maar misschien is deze niet optimaal, waardoor werkgevers jou niet kunnen vinden. Vandaag geven we je 5 tips hoe je jouw LinkedIn profiel kunt verbeteren!

 

LinkedIn profiel Afbeelding van Forbes.com

 

  • Zorg ervoor dat jouw LinkedIn profiel tot 100% gevuld is, zodat je goed zichtbaar wordt.

Het is vooral belangrijk dat jij een professionele foto toevoegt aan jouw profiel. Dit is het eerste wat werkgevers zullen zien, dus neem niet je laatste selfie als profielfoto! Vul zo veel mogelijk informatie in, zoals werkervaring, interesses, etc...). Maar noem niet alle baantjes die je hebt gehad. Als je opzoek bent naar een marketing positie dan hoeft de werkgever niet te weten dat jij serveerster of ober bent geweest in verschillende cafés.

 

  • Houd je netwerk up to date.

Linkedin Afbeelding van Impactiv8.com.au

Stuur uitnodigingen naar je vrienden, leraren, collega's zodat jij een groot netwerk opbouwt. Vraag of jouw kennissen je vaardigheden willen ondertekenen, misschien kun je dat ook bij hun doen. Zodat de werkgevers meteen zien waar jij goed in bent. Je kunt ook mensen in je netwerk aanbevelen en uitleggen waarom deze persoon interessant zou zijn voor de werkgever. Het is handig om dit aan je collega's te vragen, omdat die objectiever zullen zijn dan je beste vrienden.

 

  • Share

Een andere  handige tip: share. Het is belangrijk dat jij actief blijft op je LinkedIn profiel. Je kunt nieuwsberichten of interessante publicaties delen, ook kan je regeren op berichten van anderen. En denk er aan om lid te worden van verschillende groepen. Zo kun je mensen vinden met gemeenschappelijke vaardigheden en interesses, zodat jij je netwerk uit kunt breiden.

blog linkedin com Afbeelding van Blog.linkedin.com

 

  • Maak een samenvatting van je profiel

Als werkgevers een geschikte kandidaat zoeken voor de baan hebben ze vaak geen tijd om door het hele profiel te scrollen. Zorg dat je een goede samenvatting van je profiel hebt, zodat ze sneller een berichtje naar je sturen als ze geïnteresseerd zijn!

 

  • Kies een goede titel

Als je titel precies omschrijft wie jij bent is de werkgever sneller geneigd om op jouw profiel te klikken. Je kunt woorden gebruiken die linken naar waar jij graag in wilt werken zodat jouw profiel omhoog schiet als ze op die term zoeken.

 

LinkedIn profiel Afbeelding van Nvj.nl

Waar wacht je nog op? Ga snel aan de slag!

Heb je misschien nog andere tips of adviezen? Laat het ons dan weten in een reactie!

Geef een reactie