Blog

Facebook Workplace

Het werd al lang geleden aangekondigd.... Facebook Workplace is eindelijk in de lucht! Dit social media platform werd gelanceerd door Facebook (obviously) en kun je gebruiken tegen betaling. Als je wilt weten wat je ermee kunt doen, lees dan verder!

Workplace Afbeelding van Newsroom.fb.com

Workplace

Het doel van dit nieuwe social media netwerk is gelijk aan die van Facebook, maar je kunt nu ook functies voor bedrijven toevoegen. Eigenlijk wordt Workplace dus een concurrent van LinkedIn!

 

Workplace Afbeelding van Newsroom.fb.com

Hoe werkt het?

Het werkt precies hetzelfde zoals we het social media platform kennen, zoals group chat, newsfeed, direct live, en veel andere features die we al kennen! Workplace zal een omgeving zijn waar collega's hun ideeën kunnen delen, zonder dat ze in dezelfde ruimte hoeven te zijn. Misschien wordt dit wel het voordeel van het nieuwe platform. Het startscherm zal bestaan uit charts en statistieken, daarnaast kun je net als bij LinkedIn andere bedrijven benaderen. En met de Multi Company Groups kun je zelfs samenwerken met andere bedrijven!

workplace Afbeelding van Newsroom.fb.com

 

Twijfels

Workplace is in sommige delen van de wereld al beschikbaar als test en ongeveer 1000 bedrijven (O.a. Starbucks, Booking.com & Danone) hebben besloten om het uit te proberen. Na deze testperiode zal het platform ongetwijfeld voor meer bedrijven beschikbaar worden. Op dit moment is de service nog niet gratis, maar hoe meer leden, hoe goedkoper het waarschijnlijk zal worden. Helaas is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Er schijnen wat privacy problemen te zijn, zodat hackers eenvoudig aan gegevens van bedrijven kunnen komen.  Daarnaast gaat misschien ook de privacy van de werknemers achteruit.

 

Wat vind jij? Wij zijn erg benieuwd!

 

Geef een reactie