Blog

Gaat Apple music Spotify overtreffen?

In de eerste maanden van 2018 zijn Apple Music en Spotify hevig aan het concurreren met elkaar. Apple krijgt steeds meer abonnees erbij, dit bevestigde zij met 36 miljoen abonnees wereldwijd. Spotify kondigde in het begin van het jaar aan dat zij de eerste muziekprovider zijn ter wereld met 70 miljoen abonnees. Wil je meer weten over de strijd tussen Apple en Spotify? Lees dan veder!

Bron: http://blog.phdlabs.com

De kracht van de verenigde staten

Het echte gevaar voor Spotify is de Amerikaanse markt, dit is waar Apple Music opvalt met haar zeer sterke groei. Volgens experts zou Apple Music Spotify in de Verenigde Staten moeten overtreffen, dankzij een groei van 5% per maand dit in vergelijking met een groei van 2% per maand voor Spotify.

De Verenigde Staten is de grootste in de markt voor muziekstreaming met 30 miljoen abonnees. De uitdaging voor Apple Music is enorm om Spotify te overtreffen. Voor Spotify is Apple Music een grote bedreiging.

Bron: www.theodysseyonline.com

Voor wie kies jij?

Het succes van Apple Music heeft verschillende verklaringen. Ten eerste geeft de app toegang tot miljoenen nummers in slechts een paar klikken. Ook is Apple Music gemakkelijk te gebruiken op Apple producten. Ten slotte moedigt Apple haar gebruikers van de nieuwe HomePod luispreker aan om te abonneren op de Apple Music-app.

Om niet te vergeten is Spotify momenteel de meest gebruikte service ter wereld. Beide muziekproviders hebben hun voor- en nadelen.

En jij? Ben je meer fan van Spotify of van Apple Music? Laat het ons weten in de comment! Wij zijn heel benieuwd wie de strijd wint in de ogen van onze lezers.

 

 

Geef een reactie