Blog

Google Home als Smart Home

Gelanceerd in de Verenigde Staten op 4 november, Google Home is de nieuwe gadget die je thuis moet hebben! Wat is Home Automation? Heel eenvoudig! De automatisering van high-tech apparatuur thuis, bestuurd door spraakherkenning. Voor een thuisnetwerk, zijn er twee opties: Google Startpagina of Amazon Echo. Maar wat doen deze apparaten? Wat zijn de verschillen? En welke producten zijn het beste? Lees verder om erachter te komen ...

Google Home Afbeelding van Legrand

Google Home vs Amazon Echo: een toegankelijke smart home-oplossing

Je kunt alles in je huis bedienen met slechts één afstandsbediening. Speel muziek af, regel de lichten in je huis, controleer de temperatuur, kijk een video op je TV en stel vragen aan het slimme apparaat! Je kunt dit allemaal doen zonder op te hoeven staan. Alles is controleerbaar door Google Startpagina via spraakherkenning of Amazon echo. Google Startpagina is momenteel beschikbaar in de Verenigde Staten en zal geleidelijk geïntroduceerd worden in de Europese markt. Met de publicatie in mei in het Verenigd Koninkrijk, kunnen we hopen dat het aan het eind van het jaar in Nederland wordt toegevoegd aan het assortiment. De grootste kracht van Google Home ligt in de zoekmachine van Google, die natuurlijk super sterk is. Toch is Google Startpagina, net zoals zijn concurrent nog niet perfect, omdat de spraakherkenning niet altijd goed werkt. Amazon Echo is interactief. Daarnaast kun je ook een pizza of een taxi bestellen met deze slimme gadget.

Google Home Afbeelding van PC Magazine

Met wat werkt Google Home?

Er zijn 5 verschillende apparaten die draaien op Google Home: Google Cast, Nest, Philips Hue, Samsung en IF Smart Things van IFTTT. Voor al deze producten heb je een adapter nodig, zodat je deze aan kunt sluiten.

TV, video, muziek

Met Google Chromecast en Chromecast Ultra kun je je omtoveren tot een Smart TV. Daarnaast het biedt ook een breed scala aan muziek. Google Home heeft een ingebouwde luidspreker, voor muziekliefhebbers is dit waarschijnlijk niet de beste oplossing, omdat het geluid, bijvoorbeeld, lijkt op het geluid dat uit Bose speakers komt, maar het is genoeg voor standaard toepassingen. Je kunt muziek afspelen van YouTube, Spotify, Pandora, Google Play of TuneIn. Bovendien is het mogelijk om de kleur van de Google Startpagina Box veranderen.

Smart thermostaat en controlerende elektronische apparaten

Daarnaast heeft Entertainment Google Home andere functies. Met Nest kun je de temperatuur in je huis regelen, zelfs als je niet thuis bent! Met Google Startpagina is alles mogelijk met je stem. Je hoeft niet eens je handen voor nodig. Honeywell en Ecobee zijn ook compatibel met de slimme doos voor temperatuurregeling.

Google Home Afbeelding van Forbes

Let there be light!

Steeds meer mensen willen intelligent licht te hebben. Voorbeeld weide dat alle lichten uitgeschakeld in het huis in een keer, als je het huis, of het geheel adres achter te laten bij het invoeren. Philips Hue kunt u alle verlichting te regelen in uw huis met uw stem of smartphone.

Google Home Afbeelding van Tech Crunch

Wat is Google Startpagina?

  • Alle intelligente apparaten in één bestuurd door spraakherkenning
  • Luister naar muziek met de ingebouwde luidsprekers
  • Regel de temperatuur en de verlichting van je huis
  • Beantwoordt uw vragen
  • Zet de tv aan en stream je favoriete film of serie, zonder dat je je hoeft te verplaatsen!
  • Maak een dag-schema (met Google Agenda) en controleer het weer en het verkeer voordat je op pad gaat.

Laat ons je mening weten in een reactie!

Geef een reactie