Gratis cadeauverpakking en persoonlijk kaartje bij jouw hoesje.

Blog

Hardware problemen die veel voorkomen

Vervelende hardware problemen oplossen

Smartphones zijn bijzondere toestellen die te allen tijden moeten worden beschermd. Echter, soms zijn er onderdelen van de telefoon die niet functioneren zoals zij moeten doen. Wij hebben daarom een lijstje samengesteld met meest voorkomende hardware problemen.

Een kapot beeldscherm

Als jij een klunzig persoon bent, dan heb jij waarschijnlijk dit probleem al eens eerder meegemaakt. Heb jij worsten vingers? Of eindigt alles wat jij aan raakt op de vloer? Als het antwoord ja is, dan ken jij zeker de pijn die je voelt bij een kapot beeldscherm.

Helaas zal je in dit geval de telefoon toch echt voor een reparatie moeten opsturen. Sommigen beweren kleine krasjes met tandpasta te kunnen herstellen, maar of dit echt werkt is niet bekend. Daarnaast is het niet bekend of het op langere termijn schade aanricht. Daarom kun je het beste de telefoon opsturen. De fabrikant van jouw smartphone zal het beeldscherm vervangen voor een nieuwe. Natuurlijk dien je wel te betalen voor het nieuwe beeldscherm en de prijzen kunnen per fabrikant verschillen.

Om hoge reparatiekosten te voorkomen is het wellicht beter om je telefoon van een goede bescherming te voorzien. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en het kan ons allemaal gebeuren. Als jij niet alleen het scherm wil beschermen, maar ook de zij-en achterkant dan zou je een uniek telefoonhoesje met foto kunnen overwegen.

hardware Bron: Getty+ Patrick Strattner Fstop

Toestelknoppen

Wanneer de knoppen op jouw telefoon niet meer werken zijn er een paar dingen die je kan doen. Dit soort hardware problemen zijn voor Android en iPhone eventueel op te lossen met bepaalde apps en software. Daarmee kun jij fysieke home knop vervangen met een app. Een andere manier is om je telefoon terug te sturen of om het zelf te repareren. De spullen die je nodig hebt om je telefoon zelf te repareren zijn bijv. te vinden op eBay.

Waterschade

Wanneer je telefoon in het water is gevallen, dan moet je direct de batterij uit het toestel halen. Dit is cruciaal, want wanneer het water in contact komt met de batterij dan kan er een kortsluiting ontstaan in de telefoon.

Mocht je telefoon in zout water zijn gevallen dan moet je zeker de batterij er uit halen. Spoel deze vervolgens met kraan water. Het zoutgehalte kan namelijk de telefoon voorgoed beschadigen. Wanneer je de telefoon overigens gaat spoelen, doe dit dan met de uiterste zorg.

Om het reparatie process te voltooien, moet je de telefoon drogen zonder teveel te bewegen. Je zou overigens een föhn met een koude stand kunnen gebruiken. De meest bekende manier, en misschien nog wel de beste, is het gebruik van een zak rijst. Laat je telefoon 48 uur drogen in de rijst en dan moet alles het weer doen zoals het hoort.

phone in water problems bron: Mobile madhouse

Touchscreen

Mocht je touch screen niet werken, verwijder dan ten eerste jouw screen protector. Maak het scherm vervolgens schoon met een zacht en vochtig doekje en start de telefoon opnieuw op. Mocht dit niet werken, dan kan je ook nog een harde reset proberen.

Heb jij wel eens een van deze hardware problemen gehad? Laat het ons weten in een reactie! Wij zijn benieuwd hoe je deze problemen hebt opgelost.

Geef een reactie