Blog

Hoe moet je emoji's gebruiken?

Emoji's worden steeds populairder. Je komt haast geen dag door waarbij je geen emoticons voorbij ziet komen, er wordt nu zelfs een film van gemaakt. Maar wat is nou de manier waarop deze icoontjes gebruikt moeten worden? Blijf lezen en je zal achter het antwoord komen!

 

Emoji etiquette

Er zijn steeds meer studies die elke aspect van emoticons observeren. Dit gaat van waarom ze worden gebruikt tot het effect dat ze hebben om een punt te maken. De emoji is hier, dat is gewoon zo. Nu moeten we maar gaan kijken dat we geen fouten maken in het gebruik hiervan.

Emojis hebben een plaats in de zin. Emoji's worden het vaakst aan het begin, of aan het einde van een zin gebruikt. Een emoji in het midden van de zin komt niet vaak voor en is vaak ook niet de bedoeling! Soms veranderen mensen woorden, voor emoji's. Dit zorgt vaak voor verwarringen, daarom moet er goed over nagedacht worden.

Het fijne aan emoji's is dat ze heel gemakkelijk kunnen uitdrukken wat jij bedoelt met het laatste woord dat je schrijft. Dit is waarom ze op veel social media platformen, zoals Facebook, Twitter en Instagram zo veel gebruikt worden. Offline zijn emoji's ook beschikbaar, op bijvoorbeeld hoesjes en kussens.

Emoji's horen in een lineaire tijdlijn gebruikt te worden. Als je een verhaaltje van emoji's wil maken moeten ze echt in de goede volgorde staan. Hier een goed voorbeeld:

Screen Shot 2014-07-16 at 12.22.57 PM Images from time.com

 

 

 

 

En hier een slecht voorbeeld:

 

Screen Shot 2014-07-16 at 1.07.53 PM Images from time.com

 

 

 

Nog een regel voor het gebruik van emoji's, gebruik één tot drie emoji's per keer. Bij het gebruik van meerdere emoji's is het de bedoeling om eerst jouw houding en dan de actie te done. Je kan huilen en dan voelen dat je hart gebroken is, niet andersom.

Screen Shot 2014-07-16 at 1.21.05 PMScreen Shot 2014-07-16 at 1.22.12 PM

De beste emoji's

Emoji's Afbeelding van Popsugar

Emoji's zijn heel veelzijdig in het gebruik. Iedereen kan ze op zijn eigen manier gebruiken. De meest gebruikte emoji's zijn hart ogen, lachen met tranen, biddende handen, box, kusje blazen, tranen, en onderste boven smiley.

Dit betekent niet dat dit de enige emoji's zijn die je kan gebruiken. Wees origineel! Zorg ervoor dat alle emoji's een beetje liefde krijgen!

Het beste gebruik voor emoji's is op social media, maar het is natuurlijk ook super leuk om ze buiten de virtuele wereld bij je te hebben. Doe dit bijvoorbeeld door ze op een leuk telefoonhoesje te zetten!

Emoji's 2.0

Zijn de emoji's te simpel? Laten ze niet precies zien wat jij wil overbrengen? Maak je geen zorgen! Er zijn veel emoji creator apps.

Bitmoji: Met Bitmoji kan je een character van jezelf maken die je al jouw gevoelens kan visualiseren. Bitmoji kan gebruikt worden op apps als Facebook messenger en SnapChat - waar jouw Bitmoji in aanraking komt met die van jouw vrienden.


Emoji Maker: Personal Emotions:
Beschikbaar in de Apple App Store en in de Google Play store. Ontwerp jouw eigen emoji's door het gebruik van jouw gezicht. Het beste ding is, deze app is helemaal gratis!

Image from Google Play

Zoals duidelijk te zien is, nemen emoji's langzaam onze online wereld over. We gebruiken ze om onze gevoelens te laten zien en om meer betekenis te geven aan wat we elkaar vertellen. Dit maakt het lezen van een tekst veel makkelijker en begrijpelijker. Ontwerp een hoesje waarmee jij jouw gevoelens laat zien, misschien wel met een emoticon erop!

Vertel ons hoe jij emoji's gebruikt en of er nog meer regels zijn voor het gebruiken van emoji's!

 

Geef een reactie