MOEDERDAG SALE: Gratis wenskaart bij alle bestellingen + Gratis Deluxe Box bij je bestelling boven €20

Blog

HomePod: Home automation volgens Apple

Na Amazon Echo en Google Home, brengt nu Apple een home automation systeem op de markt: De HomePod. Maar wat houd deze nieuwe accessoire in? Daar kom je snel achter!

HomePod Afbeelding van Aruco

HomePod: De intelligente speaker

Tussen the sonos en the intelligent speaker, neemt Apple de eerste stappen om jouw huis te automatiseren. De HomePod, die in december in Amerika om de markt komt, is een slimme speaker met stemherkenning. Google Home  en Amazon Echo zijn wat veelzijdiger dan de versie van Apple, waardoor zij de kwaliteit van de speaker een beetje achterwegen hebben gelaten. Apple focust meer op de geluidskwaliteit. Dat houdt in, dat het geluid wordt aangepast naar de ruimte waarin de speaker zich bevindt. De HomePod zal een zelfde soort sensor hebben als de Sonos True Play speaker, zodat het geluid optimaal in de ruimte zal klinken.

HomePod Afbeelding van Netimperative

HomePod: Een goede prijs

Apple wilt zich graag blijven positioneren in het high-end segment. Daarom zal in december de slimme speaker voor $349 worden aangeboden.

Apple geeft als redenen voor deze prijs dat zij betere geluidskwaliteit willen leveren. Dit is een risky move omdat waarschijnlijk veel mensen veelzijdigheid meer op prijs stellen. Apple heeft een goede basis opgebouwd met iTunes, wat muziek met korting verkoopt. De prijs past goed bij de huidige prijsstrategie van Apple, die zij gebruikt voor iPhones en MacBooks.

HomePod Afbeelding van MarketWatch

HomePod & Siri

Een van de grootste pluspunten van Apple is Siri. De assistent van Apple is al langer bekend en haar stem staat in het geheugen van vele mensen gegrift. Door de updates is de werking van Siri verbeterd en, zelfs als we ver weg van een perfect resultaat zijn, weten we hoe we met Siri iets kunnen bereiken. De HomePod werkt op stemherkenning.

Je kunt dut gewoon zeggen: "Lieve Siri, kun je muziek op zetten?" in plaats van dat je bluetooth verbinding moet maken. Bovendien zal het ook mogelijk zijn om aan Siri te vragen: "Wat is de artiest?" of "Kun je een ander genre spelen?". De resultaten zullen het best zijn als je Apple music gebruikt. We zijn benieuwd hoe goed Siri overweg kan met Spotify of Soundcloud.

HomePod Afbeelding van USA Today

HomePod: Your homekit

Het klopt dat Apples Homekit in het begin een wat trage start had, maar deze nieuwe speaker kan daar wel eens verandering in brengen. Bestuurd door stemherkenning en compatible met alle homekit accessoires, zal dit een geweldige toevoeging zijn aan je Apple uitrusting. De slimme speaker kan ook gekoppeld worden aan je Smart TV, waardoor je met een vraag aan Siri al je favoriete YouTube filmpjes kunt afspelen.

Ondanks alle pluspunten, zal HomePod niet zo persoonlijk zijn als zijn rivalen. Google Home en Amazo Echo verzamelen gegevens via je zoekopdrachten en online aankopen, zodat zijn hun functies beter kunnen aanpassen aan jouw wensen.

HomePod Afbeelding van tabliczni.pl

Geef een reactie