Blog

Huawei P20 Pro VS. iPhone X

De nieuwe Huawei P20 die deze maand is uitgebracht, onthult dat het ontwerp geïnspireerd is op de iPhone X. Maar lijken de telefoons daadwerkelijk op elkaar? En welke telefoon past beter bij jou? In deze blog gaan we de voordelen van beide telefoons naast elkaar leggen om je te helpen bij je beslissing. Lees snel veder om erachter te komen!

huawei p20 pro, huawei p20 pro vs iphone x Bron: www.stuff.tv

De iPhone X 

huawei p20 pro, huawei p20 pro vs iphone x

De nieuwste iPhone heeft een geheel andere look-and-feel dan alle vorige modellen met nog dunnere randen, geen fysieke startknop, een bijgewerkt softwaresysteem en een glazen scherm die bijna het hele scherm bedekt. Je kunt nu de iPhone ontgrendelen met je gezicht in plaats van de vingerscanner. Waardoor dit systeem nog veiliger is!  Ook al heeft de iPhone een groter scherm en een hogere resolutie, de iPhone heeft minder stroom nodig dan alle vorige modellen. Bovendien is dit de eerste iPhone van Apple die waterdicht is.

Past de iPhone X bij jou?

Ja, als je op zoek bent naar supermoderne telefoon met een groot scherm en een geweldige camera, dan past de iPhone X bij jou. Uiteraard hebben deze geweldige functies een bijbehorende prijs: de iPhone X kost momenteel €1000,-. Zorg er daarom voor dat je iPhone altijd goed beschermd is. Ga naar GoCustomized.nl om een ​​op gepersonaliseerd iPhone X hoesje te ontwerpen.

De Huawei P20 Pro

huawei p20 pro, huawei p20 pro vs iphone x Bron: consumer.huawei.com

De Huawei P20 Pro lijkt op het eerste gezicht veel op de iPhone X. Er zijn echter ook veel verschillen. Ten eerste, beide smartphones hebben een glazen achterkant, alleen biedt Huawei verschillende exotische kleuren aan dan Apple. Zo is er een bijzondere kleur genaamd 'Twilight', omdat het zowel groen als paars is op hetzelfde moment! Zowel de Huawei als de iPhone hebben een inkeping aan de bovenkant van het scherm, maar de Huawei heeft nog wel een vingerscanner en een home-knop aan de onderkant. De nieuwste functie van de nieuwste Huawei zijn de verticale camera's op de achterkant van de Huawei. De drie camera's zijn bij elkaar 68 MP! Alleen al de camera aan de voorkant heeft 24 MP. Net als de iPhone X is de Huawei ook waterdicht en heeft hij geen hoofdtelefoonaansluiting.

Past de Huawei P20 Pro bij jou?

Dit is een eenvoudige vraag: ja, als je gepassioneerd bent met fotografie. De camera is absoluut de meest indrukwekkende functie die het verschil maakt. Je foto's zullen geweldig zijn zonder dure een camera te kopen.

Vergelijking

Het ontwerp

Hoewel het ontwerp vrij gelijkwaardig is, hebben we enkele verschillen vastgesteld, zoals de vingerafdrukscanner van de Huawei P20 Pro en de verschillende kleuropties. Ook is de camera-instelling vergelijkbaar. De Huawei  P20 Pro is een beetje groter en breder dan de iPhone X, terwijl ze allebei even dun zijn. Hierdoor is de Huawei-smartphone ook iets zwaarder.

De eigenschappen

Het ontwerp van beide telefoons zijn zeer gelijkwaardig, maar de functies zijn aanzienlijk anders.

Terwijl ze beide een zeer krachtige processors hebben, wordt de Huawei P20 Pro standaard geleverd met 128 GB aan opslagruimte, wat veel meer is dan de iPhone X. Een ander verschil is, zoals eerder vermeld, de nieuwe Face ID van de iPhone X in vergelijking met de vingerafdrukscanner van de Huawei. Verder heeft de iPhone X een vrij kleine batterij met een capaciteit van 2716mAh, terwijl de Huawei P20 Pro een capaciteit heeft van 4000mAh. De levensduur van de batterij is daarom veel beter. Huawei biedt echter nog geen draadloos opladen.

De camera

De iPhone X heeft een hele goede dubbele achtercamera van 12 MP, waarvan de tweede voor 2x optische zoom is. Maar zoals eerder vernoemd heeft de Huawei nog een camera. Naast een gewone camera is er één monochrome camera en één voor 3x optische zoom met een totaal van 68 MP! Op dit moment heeft de Huawei de beste camera.

De prijs

Op sommige punten heeft de iPhone X nog steeds een voorsprong op de Huawei P20 Pro. Een daarvan is het originele ontwerp, waardoor het een premium uitstraling heeft en de schermkwaliteit beter is.

Ten slotte is het de prijs die het grootste verschil maakt tussen beide telefoons. Met een verschil van bijna €200,-

Laat ons weten in de comments welke telefoon je hebt gekozen of welke jouw voorkeur heeft!

Geef een reactie