Blog

Review: Huawei P9 & Huawei P9 Plus!

Op 6 April 2016 introduceert Huawei de Huawei P9 en z’n grotere variant de Huawei P9 PLUS. De smartphone is voorzien van een dubbele camera, een slank metalen design en een 5,2- inch scherm. We zullen in dit artikel dieper ingaan op de Huawei z’n specificaties, de release data en de verwachte prijs.

Uiterlijk

Huawei was de eerste fabrikant die een aluminium behuizing vestigde op z’n smartphone wat een kwalitatief onderscheidend gevoel oplevert.

Aan de rechterkant van het toestel vind je de standaard volumeknop en de aan en uit knop. De knoppen hebben een andere structuur dus zijn gemakkelijk te vinden. Aan de linkerkant vind je een Nano- SIM-kaart slot , evenals een micro SD-chip slot voor extra opslag ruimte. Huawei heeft naast de 3,5 mm koptelefoon aansluiting eveneens de nieuwere en meer betrouwbare USB-poort type C voor sneller opladen toegevoegd.

Huawei P9 design Credit to AndroidPit

De Huawei P9 weegt net als de iPhone 6S in totaal 144 gram en heeft afmetingen van 145 x 70,9 x 7 mm. De telefoon heeft een soortgelijke uitstraling als zijn voorganger, alleen beschikt het toestel nu ook over de spliternieuwe vingerafdruksensor aan de achterkant van de telefoon.

Scherm

Huawei gelooft dat goede dingen in kleinere vormen voorkomen en heeft daarom het scherm verkleind naar 5,2 inch. De resolutie blijft hetzelfde als zijn voorganger namelijk 1920x1080 pixels.

huawei p9 screen Credit to Andrew Hoyle/CNET

Huawei heeft dus de grootte van het scherm van de P8 gehandhaafd evenals zijn schermresolutie 1920x1080 pixels. Hiernaast vervangd Huawei net als Android de on-screen knoppen in plaats van de fysieke knoppen, zodat het beeld van de telefoon zich uitstrekt over het oppervlak van het toestel en enige ruimt over laat voor een slanke ‘Huawei’ font.

Camera

De camera van de Huawei P9 en Huawei P9 Plus is misschien wel het meest belangrijke kenmerk van het nieuwe model. De Huawei P9 heeft twee camera’s met een resolutie van 12 megapixels en een diafragma van f/ 2.2 met een optische stabilisator. De camera aan de voorkant heeft een hoge resolutie van 8 megapixels en een diafragma van f/2.4.

Beide camera’s spelen een belangrijke rol, een camera bevat een RGB sensor en legt kleuren vast terwijl de andere camera de zwart-wit kleuren vastlegd. Het scheiden van deze aspecten resulteerd erin dat er een grotere hoeveelheid licht en contract vastgelegd kunnen worden in de foto. Daarnaast zullen de twee camera’s meer diepte creeren in je foto. Zodra de foto genomen is, is het mogelijk om je foto te vervagen of aan te scherpen in de foto bewerker.
Het zal dus geen verrassing zijn dat de Huawei P9 of Huawei P9 PLUS een van de beste camera’s heeft van alle Android-telefoons.

huawei p9 camera Credit to Andrew Hoyle/CNET

Huawei P9 specificaties

De Huawei P9 heeft een geintegreerde Kirin 955 processor met een quad-core 2,5 GHz Cortex-A72 en een quad-core 1,8 GHz Cortex-A53. Verder heeft de telefoon een 21GB intern geheugen en de nieuwere USB type C poort voor het opladen. De batterij is verbeterd naar 3000 mAh die het naar schatting zo’n 18 uur volhoud. Voor het 32GB-model krijg je 3GB RAM-geheugen en voor het 64GB-model krijg je 4GB RAM-geheugen.

Het model word geleverd met Android 6.0 marshmellow en je kan je vingerafdruk gebruiken als navigatieknop.

Huawei P9 PLUS specificaties

De Huawei P9 PLUS heeft dezelfde specificaties als de Huawei P9 alleen heeft de Huawei P9 PLUS een scherm van 5.5 inch met full HD resolutie. Een 4GB RAM-geheugen en een batterij van 3400 mAh.

Release datum en prijs

De prijs voor het 32 GB model zal naar verwachting 599 euro zijn en voor het 64 GB model 649 euro. De Huawei P9 Plus zal 749 euro gaan kosten.

Ben jij op zoek naar jouw gepersonaliseerde cover, neem dan snel een kijkje op onze website.

Geef een reactie