Gratis cadeauverpakking en persoonlijk kaartje bij jouw hoesje.

Blog

iOS 11

 • Verschillende manieren om een reservekopie van je iPhone te maken voordat je iOS 11 installeert

  De nieuwe software iOS 11 van Apple is uit. Voordat je begint met updaten is het belangrijk om al de data van je telefoon op te slaan met een reservekopie. In deze blog vertellen wij verschillende manieren om dat te doen.

  iCloud

  Elke gebruiker krijgt 5GB gratis om iCloud te gebruiken. iCloud is een handige en simpele manier om je iPhone een backup te geven. Zet je Wi-Fi aan en laten we beginnen! Ga naar de instellingen van je telefoon en selecteer iCloud. Zet alle relevante opties aan, die jij belangrijk vind om op te slaan op je iCloud.

  Nu zijn al deze gegevens veilig in geval dat de iOS 11 update verkeerd gaat. Vervolgens ga je naar Opslag & reservekopie. Druk op de knop ‘Maak reservekopie’. Het kan voorkomen dat je nu je wachtwoord in moet vullen. Uiteindelijk zal er een pop up verschijnen met hoe lang de backup gaat duren of dat je niet genoeg geheugen hebt om de backup te voltooien. Mocht het laatste gebeuren, ga dan naar ‘Beheer opslag’, selecteer je telefoon en onder de reservekopie optie kan je items deselecteren (Bijvoorbeeld foto’s, omdat je deze al op je computer hebt opgeslagen).

  Als je wil dat iCloud automatisch backups maakt, ga dan naar instellingen op je iPhone en klik op iCloud. Ga naar Reservekopie en zet de schakelaar iCloud-reservekopie aan. Elke dag zou er een reservekopie worden gemaakt van de geselecteerde items. Dit zal alleen gebeuren als je verbonden bent met Wi-Fi en de oplader.  

  In je iCloud backup zit je app-data, foto’s van je camerarol, gekochte iTunes items, alle contacten en berichten, netwerk, e-mail accounts, safari data, alle voorkeuren.

  Een backup maken met iTunes

  Een andere mogelijkheid om je data op te slaan is via iTunes. Alle gegevens zullen dan op je computer worden opgeslagen. Mocht je nog nooit je telefoon hebben gelinkt met iTunes, dan moet je eerst via de USB kabel je telefoon connectie laten maken met je computer. Zodra dit gebeurd is, selecteer dan je telefoon en ga naar de optie reservekopie en klik ‘Maak reservekopie’. Als je nog nooit een reservekopie hebt gemaakt via iTunes, zal dit een tijd kunnen duren.

  Voor iTunes kun je ook automatisch een backup maken. Dit is vrij gemakkelijk en kost maar een paar minuten van je tijd. Sluit je iOS apparaat aan op de computer en open iTunes. Hier vind je de optie ‘Maak automatisch reservekopieën op’. Selecteer ‘Deze computer’ en er wordt een volledige backup gemaakt van je iPhone.

  Welke optie vind jij het handigst om te gebruiken voor een reservekopie? Laat het ons weten, door te reageren op deze blog.

 • Nieuws over iOS 11

  Apple heeft weer een nieuwe update aangekondigd: iOS 11.  Het is dus de hoogste tijd om een voorjaarsschoonmaak te houden; verwijder oude foto's en nutteloze apps en maak plaats vrij voor deze nieuwe update! Wil je de nieuwe features weten? Lees dan verder!

  iOS 11

  Lees verder

2 artikel(en)