Blog

Je telefoon als desktop gebruiken

Steeds meer telefoon fabrikanten komen met innovatieve producten om de competitie voor te zijn. Zo kwamen er telefoons op de markt die kunnen worden ontgrendeld met gezichtsherkenning en vingerscan. Samsung presenteert iets nieuws namelijk je telefoon gebruiken als desktop. Benieuwd naar hoe dit in elkaar steekt? Lees dan verder!

Image result for dex samsung Bron: Samsung

DeX is de naam van de desktop-dock van Samsung. Via een kabel verbinding kan je telefoon verbinding maken met een monitor. Daarnaast is het mogelijk om een muis en toetsenbord aan te sluiten, zodat je de Samsung kan gebruiken als desktop. Deze dock is alleen werkzaam via de Samsung Galaxy S8.

Samsung DeX Bron: Tweakers

De DeX heeft twee USB 2.0-poorten en een ethernet-aansluiting. Om de Samsung Galaxy S8 niet te warm te laten raken, heeft Samsung ervoor gezorgd dat er een ventilator in de DeX zit om de Samsung Galaxy S8 te koelen. Verder kan de DeX ook samenwerken met de nieuwste versie van de VR-headset Gear VR.

De laatste tijd verschijnen er geruchten dat de DeX gaat werken met LINUX-Software. Wanneer deze precies gaat verschijnen is niet bekend. Wel is er bekend dat Samsung volledige focus legt op mensen die hun werk omgeving mee willen nemen waar ze ook heen gaan. Hierdoor kunnen klanten die de dock gebruiken overal dezelfde setup hebben.

Image result for linux Bron: Techxplore

Mocht jij al een DeX in handen hebben en wil je toch nog een extra touch geven aan je Samsung Galaxy S8? GoCustomized heeft diverse hoesjes voor de Samsung Galaxy S8 die dienen als goede bescherming en ook nog is uniek zijn. Ontwerp je Samsung Galaxy S8 hoesje nu!

Galaxy S8 hardcase ontwerpen

Laat weten of jij denkt dat de DeX van Samsung een goede toekomst tegemoet gaat, via een comment hier beneden.

Geef een reactie