Blog

Mario Kart Wii tips - Alle trucjes in een overzicht

Okay, een bekentenis: Wij bij GoCustomized houden van Mario Kart. Als we op vrijdagavond weekend hebben, verlaten we ons bureau en richten we ons volledig op het GoCustomized Mario Kart Toernooi. De winnaar ontvangt roem, terwijl de verliezer zich weer een week lang moet schamen.

Vandaag zullen wij onze Mario Kart Wii trucjes prijsgeven, zodat jij de volgende keer jouw vrienden ver achter je kunt laten! Het maakt niet uit of je een beginner bent of een expert, er staan vast tips bij die je nog niet kent!

 

Overzicht alle Mario Kart Wii Tips

 

Mario Kart Wii Tipps Afbeelding van ign.com

Boosts

 • Start-Boost

Mario Kart Wii Raketen Start Start boost (afbeelding van mario.wikia.com)

Je kunt meteen na de start bij je tegenstanders weg sprinten. Wacht op de Count Down en druk de Gas-knop (2) ingedrukt, als er bij de Count Down nummer 2 verschijnt.

 

 • Stunts

Mario Kart Stunt. Boost nach Sprung Stunt (afbeelding van gamespot.com)

Wanneer jouw karakter over een schans of heuvel sprint, dan kan je een stunt doen. In het moment waar het voertuig de grond verlaat moet je de controller snel omhoog bewegen. Dan voert jouw karakter in de lucht een stunt uit, waardoor je als je op de bodem komt weer een kleine boost krijgt. Dit kun je niet alleen doen bij springschansen, maar ook bij kleine heuveltjes op de grond!

 

 • Drafting

Mario Kart Wii Drafting Boost

 

Drafting

Mario Kart Wii Slipstreaming

 

Afbeelding van supercheats.com

 

Probeer eens vlak achter een ander personage te rijden. Je zult dan blauwe strepen voor bij zien vliegen naast jouw karakter. Als je dat doet en je blijft 5 seconden achter het andere karakter rijden, dan krijg je een boost. Maar pas op! Als je vlak achter iemand anders rijdt dan ben je een makkelijk doelwit voor bananen, groene schilden en andere items.

 

 • Na ongeluk met boost starten

Mario Kart Wii Boost nach Unfall bekommen durch Lakitu Afbeelding van smashboards.com

Soms val je wel eens van de baan af, waar je dan vervolgens weer op wordt gezet. Geef gas in het moment dat het voertuig de grond aanraakt en je krijgt een boost!

 

 • Wheelies

Mario Kart Wii Wheelie Afbeelding van mariokartwii.wikia.com

Bikes hebben tegenover karts een voordeel: Ze kunnen een wheelie maken. Je hoeft dan alleen de Wii-Controller snel naar boven te bewegen. Daardoor ga je sneller. Maar weer voorzichtig, het is moeilijk om dan te sturen. Daarnaast stopt de wheelie als je wordt geramd door een van de andere spelers. Dit is dus alleen handig voor een lang recht stuk, waar geen andere spelers naast je rijden.

 

Items

 • Items op je rug dragen

Mario Kart Wii Grüner Panzer Afbeelding van mariokartwii.wikia.com

Items zoals de groene schilden of bananen kan je ook op je rug meedragen, wat je beschermd tegen aanvallen van bijvoorbeeld de bruine schildjes. Helaas werkt dit niet bij de Fake-Item.

 

 • Binnendoor weg nemen

Gebruik een Boost-Item, zoals een paddenstoel of een ster, wanneer je over het gras of zand gaat. Daardoor wordt je niet zo afgeremd en kan je vaak een grote weg afsnijden.

 

 • Met een onweerswolk over het gras rijden

Iedereen heeft hem wel eens gehad – de onweerswolk. Als je tegen een andere speler aanrijdt met deze wolk, wordt jij getroffen door de bliksem en word je klein en langzaam. Maar er zit ook een voordeel aan: Als je het wolkje hebt, dan kun je met hoog temp over gras en zand rijden! Gebruik dit in je voordeel, voordat je de wolk aan iemand anders geeft!

 

 • Blauwe schilden ontwijken

Mario Kart Wii Blauem Panzer entkommen Met een paddenstoel kun je een blauw schild ontwijken (afbeelding van Roliation op YouTube)

Het blauwe schildje, ja die vervelende met vleugels. Altijd als je op de eerst plaats rijdt komt ie weer aanvliegen. Als je een paddenstoel gebruikt op het moment dat je onder het blauwe schild rijdt, dan kan je deze ontwijken.

 

Handmatig rijden (Manual)

 • Besturing

Mario Kart Drift Boost Als de vonken verschijnen, dan heb je een boost! (afbeelding van projectcoe.com)

Sturen met de hand vergt veel van jouw kunnen. Als je het onder de knie hebt, dan ga je sneller en effectiever door bochten dan de automatische besturing. Tijdens het rijden door een bocht moet je 2 ingedrukt houden, dan zullen er blauwe vonken van het voertuig afkomen. Als je dat lang genoeg vol houdt en dan de 2 los laat, dan zul je een boost krijgen.

 

 • Rode Boost

Mario Kart Roter Drift Boost Rode Drift Boost (afbeelding van projectcoe.com)

Wanneer je in een Kart rijdt en 5 – 7 seconden aan één stuk drift, dan krijg je een extra krachtige rode boost.

 

 • Snaking

 

Op rechte stukken kun je van de ene naar de andere kant van de straat bewegen, zoals een slang. Hierdoor maak je de hele tijd gebruik van de drift-boost. Dit is geen slim idee voor bikes, omdat deze sneller zijn met een wheelie!

 

Mario Kart Wii Tipps und Tricks De volgende keer verschijn jij misschien wel op het podium van dit telefoonhoesje.

 

Met deze Mario Kart Wii Tips word jij vast de winnaar in het volgende potje – Veel succes!

 

Geef een reactie