Blog

Oktoberfest 2016: Wat je moet weten

Ahhh het is toch super om aan het einde van de week naar een kroeg toe te gaan om een paar koude biertjes te drinken! Zou het niet helemaal geweldig zijn als je een excuus had om dit vaker te doen? Misschien wel een paar weken lang? Welkom bij het Oktoberfest! Op dit Duitse festival wordt weken lang traditionele muziek gespeeld, geweldig eten gegeten, en misschien wel het belangrijkst: veel bier gedronken!

Oktoberfest 2016 Afbeelding van Oktoberfestinfbg.com

1. Wanneer en waar is het?

Twee en een halve week lang wordt er ieder jaar in september het Oktoberfest gehouden. Vele touristen reizen af naar München, Beieren, om daar een feestje te vieren. Dit jaar, Oktoberfest 2016, wordt het festival gevierd van 16 september tot en met 3 oktober. München is de officiële locatie van het Oktoberfest, maar overal ter wereld worden feestjes gehouden in dit thema. Het festival begint officieel als de burgermeester het eerste vat met bier aanraakt en zeg: "O' zapft is", wat betekend: "Het is aangeraakt!"

Oktoberfest 2016 Afbeelding van Mybucketlistevents.com

2. Waarom heet het Oktoberfest?

Dit is inderdaad opmerkelijk, het festival wordt immers gehouden in midden september. In 1810, wanneer het eerst Oktoberfest werd gehouden, werd er een feest gevierd om de bruiloft te vieren tussen Prince Ludwig en Prinses Therese van Sachsen-Holdburghausen. De plechtigeheden werden gehouden tussen 12 oktober en 17 oktober. Sinds toen werd er ieder jaar een feest gehouden. In de loop der jaren is het feest naar voren verplaatst, omdat het in september beter weer is als in oktober.

Oktoberfest 2016Image from Ofest.com

3. Wat moet ik dragen?

Het is niet een verplichting, maar het is altijd leuk om verkleed te komen in de traditionale kledij, zeker als je naar München gaat. Voor de vrouwen is de "Dirndl" aan te raden en mannen komen vaak in een "Lederhose".

Oktoberfest 2016 Afbeelding van Fly4free.com

4. Moet ik een tafel reserveren?

Ja. Het is niet verplicht om een tafel te reserveren, maar het maakt  jouw dag wel een stuk makkelijker en leuker. Als je geen tafel reserveert, dan moet je wel erg vroeg op het feest zijn. De toegang tot de tenten is gratis, maar als de tent vol is kun je er niet meer in!

 

Oktoberfest 2016 Afbeelding van Businessinsider.com

5. Moet ik mijn telefoon beschermen?

Even rationeel nadenken, miljoenen mensen die miljoenen liters bier drinken. Dat klinkt als een erg leuke tijd, maar ongelukjes kunnen overal gebeuren. Natuurlijk gunnen we je de beste tijd, maar we willen er ook graag voor zorgen dat jouw telefoon heel mee naar huis komt. Met een persoonlijk telefoonhoesje kun je jouw telefoon in stijl beschermen!

Oktoberfest 2016 Afbeelding van Zazzle.com

Als je al bij het Oktoberfest bent of als je onderweg bent ernaar toe, dan wensen we je heel veel plezier! Geniet (lees: drink) met mate en probeer geen "beer corpse", ook wel "Bierleichen", te worden. Laat ons in een reactie jouw leuke herinneringen weten!

 

Geef een reactie