Blog

Picasa: Een fotocollage maken

Na een super leuke zomervakantie of een bruiloft van een van je beste vrienden is het moeilijk om de leukste foto uit te kiezen! Vandaag laten we je zien hoe je makkelijk een collage kun maken van als je favoriete foto's. Zodat jij in een oogopslag al je speciale herinneringen op kunt halen. Maar geen zorgen, het is niet moeilijk!

Er zijn veel computer programma's en veel mobiele applicaties die jouw kunnen helpen om de mooiste foto collages te maken. Voorbeelden zijn Photo Gris, Photo Collage en PicMonkey. Wij laten je vandaag graag het programma van Google zien, Picasa, deze werkt erg snel en makkelijk!

COLLAGE IN PICASA

 

Hoe kan ik een collage maken in Picasa?

1. Dowload de laatste versie van Google Picasa. Je kunt beginnen met een collage maken door te klikken op het Create menu en vervolgende op "Picture Collage" te klikken!

COLLAGE IN PICASA

2. Onder "Clips" kun jij je foto's oploaden door te klikken op "get images".

3. Picasa heeft 6 beschikbare collage formats waaruit jij kunt kiezen onder de "settings" tab. Bekijk een paar van de verschillend formats hier:

  • Mosaic: Verplaats de foto's zoals jij ze graag wilt hebben. Makkelijk als je haast hebt!

make a photo collage

  • Frame Mosaic: Een mozaiek met een centrale afbeelding in het midden.

make a photo collage

  • Contact sheet: Jouw foto's worden gescheiden zodat het allemaal aparte foto's zijn.

make a photo collage

  • Overprint: Er worden verschillende foto's over elkaar heen geplaatst. Als je een paar foto's gebruikt geeft het een leuk resultaat. Gebruik niet te veel foto's', dan wordt het resultaat minder.

make a photo collage

4. Als je het raster tussen de foto's wilt veranderen, dan kun je dit veranderen in het "settings" tabblad.

5. Als je alle foto's op de juiste plaats hebt neer gezet, klik dan op "Create Colage". De afbeelding wordt opgeslagen in "Mijn afbeeldingen / Picasa / Collage" in een JPEG formaat. Eenmaal opgeslagen kun jij het makkelijk delen met al je vrienden!

Nu je toch een mooie collage hebt gemaakt, waarom gebruik je die niet als ontwerp voor jouw eigen telefoonhoesje? Onze ontwerpmodule is erg gebruiksvriendelijk en het duurt niet lang om een hoesje te maken. Neem zeker eens een kijkje!

Geef een reactie