Blog

Review: MacBook Pro 2016

Een week geleden kondigde het miljarden bedrijf Apple zijn nieuwst product aan: De MacBook Pro 2016. Enkele geruchten werden hierdoor bevestigd: er zit een OLED Touch Bar ingebouwd in het toetsenbord. Omdat het de 25e verjaardag is van de eerste laptop van het bedrijf, heeft Tim Cook, CEO van Apple, de dunste laptop tot nu toe geïntroduceerd. Wil je nog meer weten? Lees dan verder!

MacBook Pro 2016 Afbeelding van Youtube.com

 

De nieuwe MacBook Pro is eindelijk hier! Wij hebben er lang op gewacht. Om eerlijk te zijn ben ik al maanden aan het wachten om een van deze nieuwe laptops te kopen. Wil jij ook graag een nieuwe computer? Misschien is deze dan wel interessant voor jou!

 

Specificaties van de MacBook Pro 2016

Het hele design van de MacBooks is veranderd. De nieuwe versie is 25% kleiner en dunner. Afgezien van het uiterlijk, waar het bedrijf veel tijd en energie in steek, is een interessante nieuwe feature de software. Het meest opmerkelijke is wel de zesde generatie Intell Processor, de Radium Pro graphics met Polaris architecture en een betere RAM geheugen.

 

MacBook Pro 2016 Afbeelding van Xataka.com

 

Het beeldscherm van de nieuwe MacBooks zijn verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers. Zo is de helderheid met 67% omhoog gegaan en de kleur is 25% beter. Daarnaast zijn  de laptops beschikbaar in 13- en 15-inch. Maar de belangrijkste nieuwe feature zijn wel de Touch ID sensor en de nieuwe Touch Bar. Dankzij de nieuwe sensor kun jij je laptop beter beveiligen en aankopen doen door Apple Paid.

 

MacBook Pro 2016 Afbeelding van BGR.com

 

De nieuwe Touch Bar heeft een centrale locatie; waar vroeger de traditionele toetsen zaten. De Touch Bar past zich aan naar de apps die jij opent. Er zijn dus verschillende dingen die je met deze Touch Bar kunt doen. Ook kunnen we hem aanpassen naar persoonlijke voorkeuren; je kunt bijvoorbeeld snelkoppelingen toevoegen. Veel apps zullen zich binnenkort gaan aanpassen naar het gebruik van deze 'bar'. Niet dat we niet zonder kunnen leven, maar het is zeker een vooruitgang in de technologie!

 

MacBook Pro 2016 Afbeelding van Itech.com

 

Als we kijken naar de 'poorten', de nieuwe MacBook pro heeft 4 Thunderbolt ports; twee aan elke kant. Helaas heeft hij geen USB-poort, maar wel een normale koptelefoon aansluiting. Ook kun je een peripheral aansluiten, waarmee je op kunt laden en verschillende apparaten om informatie over te zetten. De nieuwe MacBook Pro ligt sinds 31 oktober in de winkels vanaf een prijs van €1699.

Wat vind jij? Ga jij hem kopen? Als je nog meer wilt zien dan kun je altijd de onderstaande video bekijken! Enjoy!

 

 

 

Geef een reactie