Blog

Review: Samsung Xcover 4

Denk jij erover na om een nieuwe smartphone te kopen en vermoed je dat de Xcover 4 aansluit bij jouw wensen? Maar vind je het niet duidelijk hoe goed deze telefoon werkelijk is en zou je graag een overzicht willen van alle feitjes? Dan ben je aan het goede adres...

Samsung xCover 4 Afbeelding van Youtube: TechSole Blog

Behuizing en beeldscherm

Van de buitenkant kun je duidelijk zien dat functionaliteit boven uiterlijk komt. De behuizing is gemaakt van plastic en ziet er niet super chic uit, maar door het ruige oppervlak ligt de telefoon wel beter in de hand. De Xcover 4, gemaakt voor outdoorliefhebbers of onhandige mensen, is water- (tot en met 1.5 meter diep, 30 minuten lang) en stofbestendig. Bovendien kan de smartphone ook goed tegen extreme temperaturen, vibraties, druk en chemicaliën. De telefoon heeft ook het militaire MIL-STD-810G keurmerk gekregen. Zoals de vorige versies heeft de telefoon 3 echte buttons onder het scherm: "Terug","Home" en een knop om alle open apps te zien.

Samsung xCover 4 Afbeelding van Samsung

Samsung xCover 4

 

 

 

 

 

 

Het 5-inch display met een resolutie van 720 bij 1280 pixels is niet super bijzonder, maar het is altijd helder genoeg om buiten te gebruiken. Het is een TFT en geen AMOLED beeldscherm, die veel telefoons tegenwoordig wel hebben. Dit zul je ook zien aan de helderheid van de kleuren.

Review Samsung xCover 4 Afbeelding van Samsung

Systeem & opslag

The Xcover 4 draait op het operating system Android 7.0 Nougat en heeft een werkgeheugen van 2 GB. Daarnaast beschikt de telefoon over een 1.4 GHz quad-core processor en heb je een nano-simkaart nodig om te kunnen bellen, smssen en internetten. Het interne geheugen bestaat uit 16 GB. Deze kan uitgebreid worden met een micro SD-kaart. Ook kun je de 2.800 mAh batterij verwijderen op ieder gewenst moment.

Review xcover 4 Afbeelding van WinFuture.de

Camera

Ten opzichte zijn voorgangers is de camera van deze telefoon erg verbeterd. De nieuwe versie beschikt over een 13 MP camera aan de achterkant en een 5 MP camera aan de voorkant. Ook kunnen video's opgeslagen worden in Full HD!

 

Samenvatting

De Xcover 4 een smartphone die je zeker niet teleur zal stellen met zijn robuuste buitenkant en zijn tolerantie van zowel stof als water. De kleine verbeteringen in het systeem maakt de telefoon aantrekkelijk voor mensen die er graag op uit gaan, maar ook voor mensen die graag een stabiele smartphone willen.

Xcover 4 Afbeelding van NDTC Gadgets

Hieronder een samenvatting van alle features:

  • Waterbestendig tot en met 1.5 voor 30 minuten.
  • Keurmerk voor bescherming: MIL-STD 810G
  • Beeldscherm: 5-inch, resolutie van 1280 x 720 pixels
  • Systeem: Android 7.0
  • Processor: 1.4 GHz Quad-core
  • Geheugen: 2 GB
  • Sim-kaart: Nano
  • Intern geheugen: 16 GB, uitbreidbaar via een micro SD-kaart
  • Camera: Achterzijde: 13MP, Voorzijde: 5MP

Wat vind jij? Liever een praktische dan een elegante telefoon?

Let us know below!

Geef een reactie