Blog

Review: Sony Xperia XZ

De Sony Xperia XZ is een van de nieuwste Android telefoons; hij is in 2016 op de markt gekomen. Hij is gelijkwaardig aan de LG G5 en de Samsung Galaxy S7; een top telefoon met veel features en een bijpassende prijs. Net als alle andere telefoon boven de €500 is deze telefoon ook zeker het geld waard. Maar is deze telefoon net zo goed als de andere Android telefoons die dit jaar op de markt zijn gekomen?

Sony Xperia XZ Afbeelding van Trustedreviews.com

Deze telefoon is zeker weten geschikt voor de Sony-Fans! Sommige mensen hebben liever geen telefoon van Apple of andere Koreaanse rivalen.

Sony Xperia XZ

De telefoons van Sony hebben vaak een sterk en hoekig design. In het begin was iedereen onderste boven omdat de telefoons er super vet uit zagen in de promo video's. Maar na een tijdje bleek al snel dat de telefoons in het echt veel groter en dikker waren.

Sony Xperia XZ Afbeelding van Androidcentral.com

Het nieuwste model is de XZ zal echter lichter zijn. De telefoon heeft een zwarte metalen achterkant, met metalen zijkanten en een lichtelijk gebogen beeldscherm. Een erg mooi design, daar mogen ze zeker trots op zijn!

 

Sony Xperia Xz Afbeelding van Androidauthority.com

De afrondingen van de telefoon geeft zeker klasse aan Sony. De telefoon is een geheel, ook met betrekking tot kleur. In tegenstelling to veel anderen merken, die de vingerprintscanner op de achterkant hebben geplaatst, heeft Sony deze op de zijkant geplaatst! Een erg rebelse actie! ;-) Ze hebben deze direct onder de aan/uit-knop geplaatst aan de rechter kant.

Sony Xperia XZ Afbeelding van Trustedreviews.com

Daarnaast is de telefoon ook waterbestendig. Dit is tegenwoordig niet meer zo speciaal, maar wij vinden het wel erg belangrijk! Echter waarschuwt Sony wel, dat als de telefoon helemaal onderwater of in zout water wordt geplaatst, dat de magie niet altijd werkt. Maar als je bijvoorbeeld een glas water over je telefoon heen laat vallen, dan hoef je niet meteen te stressen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat als je een stranddagje hebt, je de telefoon mee neemt in de zee.

Sony Xperia XZ Afbeelding van Trustedreviews.com

Waar Sony ook erg goed in is, is het beeldscherm kleurrijk en sterk maken. Het beeldscherm geeft alle kleuren levendig weer. De telefoon heeft helaas niet een super hoge resolutie.

 

Sony Xperia Xz Afbeelding van Pocket-lint.com

De Sony Xperia XZ draait op helaas nog op Android 6.0.1 Marshmallow, omdat de telefoon net uitkwam voor de nieuwste versie, 7.0 Nougat.  Je kunt dus nog niet multi-taskscreens hebben, maar waarschijnlijk komt er binnenkort wel een update.

Bovendien heeft de Xperia XZ 3GB DDR4 RAM en 32GB intern geheugen, waardoor hij erg snel is en snel data op kan slaan.

 

Wat vind jij? Is het de prijs waard? We vinden jou mening belangrijk, dus laat het ons weten in een reactie!

Of heb je misschien al een Sony en ben je opzoek naar een telefoonhoesje? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Geef een reactie