Blog

Samsung Galaxy Note 7: Ontploffingsgevaar!

Vorige maand riep Samsung alle mensen die een Samsung Galaxy Note 7 bezitten deze terug te brengen naar de winkel. Maar waarom? Veel van deze telefoons hebben een oververhittingsprobleem van de batterij, wat soms kan leiden tot een explosie! Alle telefoons die verkocht werden vóór 15 september moeten worden geretourneerd. Daarnaast heeft het bedrijf ook problemen met de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge, die soms zonder reden konden exploderen.

Galaxy S7 Afbeelding van Thesun.co.uk

 

 

Op deze video, die opgenomen is door bewakingscamera's, zien we een restaurant in het Verenigd Koninkrijk. Zoals we op de video kunnen zien gaat de telefoon uit het niets roken! Samsung heeft een onderzoek ingesteld naar de vraag of de telefoon werd opgeladen door een lader die niet van Samsung is. Dit kan namelijk leiden tot een probleem in de batterij.

 

Galaxy S7 Afbeelding van Pocketnow.com

Ook andere mensen hebben aangegeven dat ze problemen hebben met de oververhitting. Bijvoorbeeld Daniel Ramirez, inwonder van New Jersey, heeft Samsung aangeklaagd. Door de oververhitting heet hij tweede- en derdegraads brandwonden opgelopen op zijn been. Een week na dit incident maakte een Filipijnse familie ook melding van een zelfde type explosie, waarbij de smartphone oververhit raakte en ging roken. De gebruikers zijn terugbetaald en Samsung's marketing manager in de Filipijnen heeft persoonlijk contact gezocht met de familie om hen te vertellen dat het bedrijf de zaak zal onderzoeken.

Samsung Galaxy S7 Afbeelding van Phoneradar.com

Gelukkig zijn er afgezien van de Samsung Galaxy Note 7, geen gevallen bekend van Samsung telefoons die kunnen exploderen. Als jouw telefoon niet is teruggeroepen door Samsung, dan hoef je je ook geen zorgen te maken! Natuurlijk is het wel slim om je telefoon goed te beschermen met je persoonlijke telefoonhoesje!

 

 

Geef een reactie