Gratis cadeauverpakking en persoonlijk kaartje bij jouw hoesje

Blog

Samsung World Congress 2017

Samsung’s Mobile World Congress 2017 gaat beginnen in een paar minuten. We weten dat we Samsung Galaxy S8 niet hoeven te verwachten. Maar gelukkig heeft Samsung nog veel meer producten om over te praten. Bijvoorbeeld de nieuwe S7, S7 Edge, S6 en S6 edge. Wil jij meer te weten te komen hierover? Lees dan verder.

 

foto van: Samsung.com foto van: Samsung.com

We hebben al zoveel goede dingen gehoord over de Samsung Galaxy S7/edge en Samsung Galaxy S6/edge. Daarom zullen we uiteindelijk helaas de press conference moeten verlaten met de drang en gedachte ‘ Ik moet deze telefoon hebben’. Dat maakt niet uit want ik kan dan tenminste wel zeggen. “Ik ben op de eerste persconferentie geweest die in virtual reality is  uitgevoerd” Waar ik erg van heb genoten! Ben je ook benieuwd naar hoe het er aan toe ging op de persconferentie? Kijk dan het filmpje hieronder.     

 

Samsung ontwerp

Voor de introductie van de Galaxy S6-familie heeft Samsung extra aandacht besteed aan een nieuw, premium design. Samsung stond in het verleden bekend als fabrikant die enkel plastic telefoons maakte, maar deze strategie is nu voorbij. Voor het ontwerp van de Galaxy S6 en S6 edge is er gekozen voor het sterk Gorillaglas. Dit zorgde ervoor dat de telefoons niet langer goedkoop aanvoelde, maar dat je een echt luxueus designobject in de hand hebt.

Foto van: Samsung.com Foto van: Samsung.com

Zoals verwacht heeft Samsung ook voor de introductie van de Galaxy S7 dit nieuwe design aangehouden, maar wel met wat verbeteringen. De glazen achterkant van de Galaxy S7 bolt iets mee met de hand zodat de grip beter is, de cameramodule steekt veel minder uit dan voorheen en de Galaxy S7 Edge is iets groter geworden. De S7 heeft – net als vorig jaar – een 5,1” scherm en de Samsung S7 edge heeft dit keer een 5,5” scherm. Dit is slechts een fractie kleiner dan de Galaxy Note 4 en de Galaxy S6 Edge+ phablets, die beiden een 5,7” scherm bevatten.

De nieuwe Samsung is nu ook in verschillende kleuren te verkrijgen. De hele Samsung S7 familie komt uit in de kleuren zwart, wit en goud. De kleuren groen en blauw zijn helaas niet meer verkrijgbaar. Opvallend is dat de zwarte variant dit keer echt zwart is, terwijl de zwarte Galaxy S6 eerder een donkerblauwe gloed had.

Samsung Camera

De camera van de Samsung Galaxy S6 is vorig jaar meerdere keren uitgeroepen tot beste smartphonecamera’s. Samsung legde de nadruk namelijk op de techniek van de camera. Hieronder zie je een afbeelding waar je goed het verschil van kwaliteit tussen de Samsungen de Iphone is camera kan zien.

fotovergelijking

De Camera van de S6 heeft Samsung natuurlijk doorgevoerd naar de S7. De hoofdcamera is zelfs van 16 naar 12 megapixels gezakt, maar heeft daarvoor in de plaats extra grote pixels en een groter diafragma gekregen.

De grootste lensopening die tot nu toe in een smartphone te vinden is – en de pixels zijn gegroeid van 1.12 naar 1.4 um (micron). Door de pixels groter te maken passen er wel minder pixels op de camerasensor, maar kunnen de individuele pixels meer licht opvangen. Hierdoor zal er minder ruis op de foto terecht komen. Deze nieuwe pixeltechniek in combinatie met de extra grote lensopening, zorgen ervoor dat de camera van de Galaxy S7 (edge) nog beter geschikt is voor foto’s in alle lichtomstandigheden. Zelfs ‘s avonds zal de camera snel foto’s kunnen maken zonder dat er een felle flitser nodig is.

Maar dat zijn niet de enige nieuwe technieken in de camera: Samsung heeft ook de Dual Pixel technologie in de Galaxy S7 geïntroduceerd. Deze technologie is eerder door Canon gebruikt in haar spiegelreflexcamera’s en zorgt ervoor dat er nog sneller gefocust kan worden op het onderwerp. Elke pixel wordt opgedeeld in 2 vlakken die samen het focuspunt bepalen. De camera voegt vervolgens deze twee vlakken samen om een scherp beeld te creëren. Hierdoor gaat het scherpstellen op het onderwerp nog sneller, zelfs wanneer het onderwerp veel beweegt!

Samsung Strategie

Voor de Galaxy S7/edge en S6/Edge is Samsung niet bang om alles uit de kast te trekken. Het premium design van de Galaxy S6 is nog verder ontwikkeld, de telefoon heeft een grotere batterij, is sneller, ondersteunt grafisch zware games, heeft een betere camera en is zelfs waterdicht! De telefoons zijn vanaf 11 maart verkrijgbaar in Nederland, in combinatie met alle netwerken. Wat vinden jullie van de ontwikkelingen? Laat het ons hieronder weten in een comment! 

 

Geef een reactie