Blog

Sociale netwerken analyseren voor toerisme

Iedereen die naar de Verenigde Staten op vakantie is geweest weet hoe moeilijk het is om het land binnen te komen. Je krijgt een hele vragenlijst om te beantwoorden. Ze vragen je bijvoorbeeld of je een besmetbaar virus hebt, een crimineel verleden of terroristische intenties. Zouden sociale netwerken kunnen helpen bij het beantwoorden van deze vragen?

 

Sociale Netwerken Afbeelding van T-Mobile

 

 

 

Sociale netwerken moeten worden gecontroleerd

In de toekomst zal “the Department of Homeland Security” sociale netwerken gaan inspecteren van toeristen. Dit doen ze om er achter te komen wie deze mensen zijn die hun land binnen komen en of ze andere plannen hebben als alleen een citytrip. De toeristen kunnen zelf een sociaal netwerk uitkiezen, maakt niet uit of dit Facebook, Twitter, LinkedIn of Tinder is. Je mag zelf kiezen!

De komende 60 dagen zal hier een debat over worden gehouden!

 

Worden het reizen naar de Verenigde Staten moeilijker?

Experts zeggen dat het checken van sociale netwerken inbreuk maakt op de privacy van die persoon. “The Department of Homeland Security” zegt dat deelname aan het onderzoek vrijwillig is en niet verplicht. Maar het kan wel jouw reis naar de Verenigde Staten bemoeilijken. Daarnaast ligt het voor de hand dat terroristen of criminelen die van deze regel gehoord hebben een tijd niets op Facebook zetten, zodat zij geen moeilijkheden zullen ervaren. Het is dus moeilijk om te zeggen hoe effectief dit zal zijn in de toekomst.

Natuurlijk zal het voor toeristen geen probleem zijn om aan deze regels te voldoen. Een computer algorithm zal het account scannen en bepalen of die persoon gevaarlijk is of niet. Natuurlijk zullen er ook foutjes worden gemaakt door de computer, maar dit zal op kleine schaal zijn. Bovendien, hebben de autoriteiten geen tijd om jouw hele Facebook geschiedenis te bekijken.

 

Vakantie in Verenigde Staten geweigerd Afbeelding van TheNextWeb

 

 

 

Zelfs vandaag kunnen social media posts die zijn gerapporteerd ervoor zorgen dat je de Verenigde Staten niet meer in mag. In 2012, werd een Brits toerist geweigerd omdat hij op Twitter had geschreven dat hij “Amerika kapot wilde maken” en dat hij Marilyn Monroe op zou graven uit haar graf. Autoriteiten maakte het overduidelijk niet uit of hij een feestje wilde gaan vieren in New York.

 

Samenvatting

De Verenigde Staten hebben de beveiliging elk jaar verhoogd sinds 9/11. Als sociale netwerken ook gebruikt zullen gaan worden voor het identificeren van gevaarlijke personen, dan zal het in de toekomst nog moeilijker worden om naar de VS op vakantie te gaan. Het is moeilijk om te zeggen of het land er daarmee veiliger op wordt, omdat terroristen of criminelen een vals profiel op kunnen geven en verder kunnen gaan .

 

Geef een reactie