Blog

Een beschadigd telefoonscherm repareren?

Repareer je telefoonscherm zonder het te vervangen

Iedereen kent die vervelende krasjes wel op het telefoonscherm. Het is eigenlijk zonde om hiervoor je telefoonscherm te laten vervangen. En laten repareren doe je ook niet zomaar, want de reparatiekosten zijn namelijk vaak prijzig. Daarom kijken wij vandaag naar een goedkopere oplossing. Kun jij het telefoonscherm namelijk niet gewoon zelf repareren?

Telefoonscherm bron: thenextweb.com

Tandpasta is het wondermiddel

Tandpasta; we gebruiken het allemaal tijdens het dagelijks ritueel. Waarschijnlijk gebruik je het een keer extra voor als je een spannende date hebt, maar gebruik jij het wel eens voor een reparatie van je telefoonscherm? Tandpasta blijkt namelijk een goed middel om krasjes te doen verdwijnen. De beste manier is om een beetje tandpasta op het uiteinde van een doek te doen. Vervolgens breng je het zachtjes en langzaam aan op het beeldscherm. Zorg dat je de tandpasta met ronde wrijf bewegingen er op smeert. Het mag overigens natuurlijk niet te hard, want straks druk je door op het scherm. Wanneer het langzaamaan droogt kun je de tandpasta verwijderen met een vochtig doekje. Uiteindelijk zullen de krasjes dan verdwijnen!

Telefoonscherm repareren met tandpasta Bron: apartmenttherapy.com

Help! Het werkt niet?

Tandpasta is overigens geen wondermiddel voor alle krassen en beschadigingen aan de telefoon. Wanneer een kras te diep is, dan kan tandpasta hoogstwaarschijnlijk ook niets voor jou doen. In dat geval kun je het scherm zelf vervangen door een reparatie kit aan te schaffen.

telefoonscherm bron: huffingtonpost.com

Wie echter over twee linkerhanden beschikt, kan het scherm beter later repareren bij een specialist. Het zal dan wel vele malen duurder zijn, maar aan de andere kant bespaar je ook een hele hoop tandpasta!

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen! Om vervelende krassen en beschadigingen te voorkomen kun je ook de telefoon van bescherming voorzien. Je kunt tevens een telefoonhoesje met foto of design bestellen die de voorkant al beschermd. Zo ben je er zeker van dat je telefoonscherm krasvrij blijft!

Geef een reactie