Blog

Tips om je Wifi connectie te verbeteren

Je bent vast ooit thuis gekomen met de gedachte dat je lekker op de bank kunt hangen, relaxen en je favoriete YouTube video's kunt bekijken, maar tot grote ergernis zijn de video's de hele tijd aan het bufferen. Er is niets frustrerender dan een trage internet connectie en soms ligt dit aan je Wifi. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om deze verbinding te verbeteren, zodat je gewoon van jouw me-time kan genieten.

Wi-Fi Router Afbeelding van THEWIRECUTTER


Manieren om je Wifi te verbeteren

 

  1. Gebruik de kabel

Een draadloze internet connectie is niet altijd betrouwbaar, er zijn altijd obstakels die de connectie met je router verstoren. Iets simpels als een stoel of een persoon die tussen jou en de router staat kan ervoor zorgen dat de verbinding slechter is. Voor mensen die een computer gebruiken raden we aan om een Ethernet kabel te gebruiken, zodat je een directe en volledige toegang hebt tot jouw internet connectie. Om dit te doen moet je de router dichterbij je computer zetten en deze verbinden met je computer of laptop.

 

  1. Zit niet te dicht bij je TV

Elektronica kunnen niet altijd goed met elkaar samen. In elke elektronisch device zitten antennes die nodig zijn om verbinding te maken met de omgeving. Deze antennes, naast honderden andere elektrische onderdelen in een televisie, kunnen de connectie met de Wifi verslechteren. Zet de router dus zover van je TV als mogelijk, zodat dit je verbinding niet verstoort!

 

Wi-Fi Router 2 Afbeelding van TELEGRAPH.CO.UK


 

  1. Plaats de router op een centrale locatie

Soms vraag je je af of de wifi je misschien gewoon haat. “Mijn broertje heeft wel altijd verbinding, waarom ik dan niet?” Om deze situatie eerlijker te maken, kun je proberen router op een centrale plek neer te zetten zodat de Wifi eerlijk verdeeld is over iedere kamer. Dit is eerlijk toch? Veel succes met het overtuigen van je broer of zus!

 

  1. Extra gadgets

Wifi Repeater Afbeelding van ZYXEL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn honderden gadgets die het signaal van je Wifi kunnen verbeteren. Een van de beste is de “repeater” of een “Wifi booster”, die absorbeert de connectie en verstuurd een sterker signaal naar elke hoek van het huis. Dit is de beste manier om de connectie in een groot huis te verdelen.

 

 

Heb jij nog tips hoe je de Wifi connectie kan verbeteren? Laat het ons weten in een reactie!

 

Geef een reactie