Blog

Tips voor een langere batterijduur!

Je kijkt al de hele week uit naar dit avondje, eindelijk eens gezellig met je vrienden op stap! Je hebt in de stad om 22.00 afgesproken. Vlak voor je weg gaat check je jouw mobiel en zie je het volgende berichtje: “Hey, wij waren al wat eerder dus we zijn alvast de kroeg in gegaan! Tot straks!” Na twintig minuten fietsen kom je in de stad aan en wil je een berichtje terug sturen, dat je ook in de stad bent en in welke kroeg ze zijn. Tot groot ongenoegen merk je dat je telefoon is uitgevallen. AAAGHRR alweer?! Hoe ga je jouw vrienden nu vinden? Hoe ga je nu leuke foto’s maken? De avond is al meteen een stuk minder leuk…

Iedereen heeft het tenminste één keer meegemaakt: een lege batterij. Vaak gebeurt dit op de vervelendste momenten. Maar wat kun je nou doen op de batterijduur te verlengen?

batterijduur van telefoon Afbeelding van de New York Times

The Wirecutter deed een onderzoek en heeft de volgende tips voor een langere batterijduur:

 1. Zet je scherm helderheid lager

Het beeldscherm van je telefoon kost het meeste energie. Als je de helderheid naar het minimum zet dan gebruikt je iPhone 54% minder energie dan als de helderheid op maximale stand staat, voor Andriod is dit 30% minder.  Het is lastig om van een donker scherm te lezen als je je in een lichte omgeving bevind.  Gelukkig bestaat er daarom de auto-brightness functie op je telefoon.

 1. Download een ad blocker

Als je op internet zit dan gebruikt je telefoon extra energie omdat hij alle advertenties moet downloaden. Download daarom een ad blocker, deze zorgt ervoor dat er geen advertenties meer worden gedownload.

 1. Zet push uit

Push kan ook veel effect hebben op je batterijduur. De impact vergroot natuurlijk als je meer apps hebt die push gebruiken. Als je push aan hebt staan dan betekend dit dat je telefoon continu kijkt of je nieuwe e-mails of berichten hebt. Het is dus beter voor je telefoonduur om dit uit te zetten.

 1. Luister naar gedownloade muziek in plaats van het te streamen

Het streamen van muziek via WiFi voor twee uur gebruikt 10% van de batterijduur van je telefoon. Als je deze muziek opslaat op je telefoon dan gebruikt je telefoon maar 5%.

batterijduur Afbeelding van Pinterest.com

 1. Zet je verbinding uit als deze slecht is

Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat je telefoon sneller leeg gaat als je geen goede verbinding hebt.  Dit komt omdat als de telefoon verbinding slecht is je telefoon probeert deze te verbeteren, wat dus meer energie kost. Je kunt je telefoon verbinding het makkelijkst uitzetten door de vliegtuigstand aan te zetten.

 1. Check je batterijgebruik

In de lijst van je batterijgebruik zie je de apps die het meeste energie vragen. Als je ziet dat een app veel energie gebruikt dan kan je de achtergrond activiteiten het beste uitzetten als je de batterij wilt besparen.

 1. Zet je locatie uit

Sommige apps willen graag toegang tot je locatie, zodat ze je het best kunnen helpen. Dit vraagt veel energie van je telefoon omdat deze telkens aan de app moet doorgeven waar jij je bevindt.

Fabels

Ook bestaan er een paar fabels over het verbeteren van je batterijduur:

 1. Het sluiten van apps
 2. Het uitzetten van Wifi werkt altijd
 3. Alle locaties moeten uit
 4. Het is beter om een Wifi-verbinding te gebruiken dan een data verbiding

Deze fabels hebben dus geen enkele invloed op je batterijduur.

Misschien heb je zelf nog een goede tip? Laat het ons weten in een reactie!

 

Geef een reactie