Blog

Top 3 productdesigns  

 

We gebruiken in ons dagelijks leven, allerlei voorwerpen zoals stoelen, lampen en flessen. We vergeten daarbij vaak dat elk van deze objecten door iemand is ontworpen. In dit artikel laten wij de beste productdesigns zien: producten die creatief, gebruiksvriendelijk of praktisch zijn, die er geweldig uit zien, of deze eigenschappen allemaal heeft!

 

 1. Surface Tension Lamp

Top Productdesigns: Zeepbel-lamp Afbeelding van frontdesign.se

 

Deze unieke lamp heeft zonder twijfel het meest creatieve productdesign. De gloeilamp ziet er niet alleen uit als een zeepbel, zo gedraagt hij zich ook! De lamp kan groeien met de tijd, meer bubbels vormen en reflecteert het licht in alle mogelijke kleuren, net zoals echte zeepbellen. De lamp kan gedurende zijn 50000 uur levenstijd meer dan 3 miljoen verschillende vormen aannemen!

2. LiquiGlide - Nooit meer restjes die je niet uit de fles krijgt!

 

 

Wie kent het niet - je koopt een tube tandpasta, huidcrème of haargel, maar het is onmogelijk om het laatste beetje uit de tube te krijgen. Bedrijven verdienen daarmee vaak geld, omdat consumenten dus relatief minder van hun product gebruiken, waardoor er vaker er nieuw product gekocht moet worden. LiquiGlide is een materiaal voor flessen, wat er voor zorgt dat de vloeistof zonder enkele moeite uit de fles komt. Het werkt niet alleen voor drankjes, maar ook voor andere vloeistoffen zoals crème, ketchup of mayonaise.

 

3. Verstelbare kinderbril

Top productdesigns - Verstelbare bril Afbeelding van www.vdwoxford.org/childvision

 

Veel mensen in de hele wereld lijden aan een visuele handicap. Dit is een probleem met name in ontwikkelingslanden. Daar zijn brillen vaak een luxe-item, die de doorsnee bevolking niet kan betalen. Bij kinderen kan het gezichtsvermogen een grote invloed hebben op het succes in school. Het is erg duur om een diagnose te laten stellen en daarvoor een bijpassend bril te zoeken. Daarom heeft het Centre for Vision een bril ontwikkeld die het gezichtsvermogen controleert en de glazen hierop aanpast. "Child Vision" kan goedkoop worden geproduceerd en moet kinderen in de leeftijd van 12 – 18 in ontwikkelingslanden helpen. De organisatie verzameld donaties, voor slechts £10 word er een bril gemaakt en naar een slechtziend kind gebracht.

 

Ken jij ook geniale productdesigns, die de wereld moet kennen? Laat het ons weten in een reactie!

 

 

Geef een reactie