MOEDERDAG SALE: Gratis wenskaart bij alle bestellingen + Gratis Deluxe Box bij je bestelling boven €20

Blog

USB-C voor de nieuwe iPhone

Onlangs kwam het gerucht naar buiten dat Apple overgaat op de USB-C poort, ook wel Lightning connector genoemd. Wat is er waar van deze geruchten? Worden deze werkelijkheid? Lees dan gauw verder!

verge_DSC_8885_2040pxl_2

Zelfs als de Wall Street Journal in eind februari een verklaring heeft afgelegd dat Apple haar nieuwe iPhone toe te rusten om de USB-poort C, was niet geheel duidelijk wat dit betekent. Dit creëerde vervolgens twee verschillende geruchten.

1.Theorie

Voor een, Apple zou nu eigenlijk buig de standaard connector en ook gebruik maken van USB-C. Alle Apple-kenners en zelfs de mensen die geen Apple-product (en vaak ook om deze reden) weten dat zoiets ongebruikelijk zou zijn voor Apple. Omdat Apple nu al tijden haar eigen normen heeft.

Een van de redenen dat spreekt voor het gerucht dat Apple de USB-connector C daadwerkelijk gaat gebruiken voor de nieuwe MacBooks. Daarnaast hebben de Lightning en de USB-poort C één ding gemeen: beide kunnen van beide kanten worden aangesloten. Dat wil zeggen, er is geen specifieke boven of onderkant.

 

lightning-connector-cable-vs-usb-type-c-5

Toch is het onwaarschijnlijk dat Apple de Lightning connector zo eenvoudig uitwisselbaar met de standaard USB-C zou gaan gebruiken. Zeker nu dat Apple van plan om de Ultra accessoire Connector introduceren met de officiële Made-for-iPhone (MFi) licentieprogramma voor iPhone-accessoires.

 

2

2.Theorie

Zoals de Wall Street Journal niet hier heeft verklaard, was er een tweede, minder verrassend theorie: De vervanging van de USB-A-poort aan het einde van de laadkabel, via de haven USB-C. Wat maakt aanzienlijk meer zin. Tot slot, zodat de iPhone kan direct worden aangesloten op de nieuwe MacBooks.

3. resolutie

Hier is dan de resolutie van de vraag: Zal Apple de USB-C, in plaats van de Lightning connector voor de nieuwe iPhone gaan gebruiken? Ten slotte is het de tweede theorie dat waar is en de nieuwe iPhone zal de USB-C-poort niet gaan gebruiken. Of Apple ooit de normen zal buigen, blijft verder twijfelachtig.

Wat is jouw mening? Moet Apple uiteindelijk toe geven of heeft Apple goede redenen om haar eigen normen te creëren en te onderhouden?

Wij bij GoCustomized willen jouw op de hoogte houden. Blijf ons daarom in de gaten houden voor de nieuwste roddels, weetjes en geruchten over nieuwe gadgets en telefoons.

Geef een reactie