MOEDERDAG SALE: Gratis wenskaart bij alle bestellingen + Gratis Deluxe Box bij je bestelling boven €20

Blog

Verhalen over de batterij: waar of niet waar?

Een van de dingen die we s’avonds doen, maar niet echt over nadenken, is onze telefoon opladen. Je hebt vast genoeg verhalen gehoord over de batterij van jouw telefoon. Maar wie weet nou of deze waar zijn of niet? Blijf lezen om dat te weten te komen!

 

batterij verbetering Afbeelding van BT.COM


 

  1. Je telefoon de hele nacht aan de oplader laten

Er gaat een gerucht dat je batterij beschadigd zou raken als je deze te lang aan de oplader zou laten liggen. Dit gerucht is niet per se vals, maar ook niet waar. Vroeger zaten in smartphones lithium ion batterijen, die oververhit zouden raken als deze te lang aan de stroom zouden liggen. Maar tegenwoordig zou geen enkele telefoon meer oververhit moeten raken, omdat er andere batterijen worden gebruikt. Daardoor kun jij gewoon rustig jouw telefoon de hele avond aan de oplader laten.

 

  1. Je telefoon moet helemaal leeg zijn voordat je deze oplaadt

Dit is niet waar. Oudere batterijen moesten wel helemaal leeg zijn voordat je deze weer op mocht laden, maar de nieuwe zijn flexibeler. Dat betekend dat jij je telefoon al vanaf 75% en lager weer kunt opladen, zonder je zorgen te maken over het beschadigen van de batterij.

 

  1. Gebruik altijd hetzelfde merk oplader als jouw telefoon

Wij geloven dat dit een marketing strategie is van het bedrijf. In de handleiding van de telefoon wordt aangeraden om accessoires en opladers te kopen van hetzelfde merk als je telefoon. Maar zolang de oplader voldoet aan de vereisten van de batterij, you’re good to go!

 

  1. Gebruik je telefoon niet als deze aan het opladen

Dit advies heb je vast wel een keertje van je moeder gehad! Er gaat een gerucht dat je jouw mobiel niet mag gebruiken als deze aan het opladen is. Je zou dan het gevaar moet lopen op een explosie, een brand of een elektrocutie. Dit is niet waar. Bedrijven zouden nooit zo’n gevaarlijk product op de markt brengen.

 

  1. Sluit apps voor een langere batterijduur

Dit lijkt natuurlijk heel logisch, maar telefoons zijn slimmer geworden in het managen van hun apps. Alles wat op de achtergrond draait hoef je niet te sluiten voor een langere batterijduur, omdat deze apps niet om veel energie vragen. Dit is dus ook niet waar.

 

  1. Zet Bluetooth en locatie uit voor een langere batterijduur

Vroeger zorgde Bluetooth en jouw locatie ervoor dat jouw batterij veel sneller leeg ging. Maar Bluetooth en de locatie zijn erg veel verbeterd de laatste Jaren om te zorgen dat jouw telefoon niet binnen 1 uur uit valt. Deze uitzetten zal je wel wat extra batterijleven geven, maar je kunt ze ook gerust aan laten!

Weet jij nog meer fabels of feiten over de batterij van een telefoon?  Laat het ons weten in een reactie!

 

Geef een reactie