Gratis cadeauverpakking en persoonlijk kaartje bij jouw hoesje.

Blog

Virtual Reality: Wat je ervan moet weten

Geef maar toe. Als je je midden in een Inception wereld zou kunnen begeven en alles kan bouwen wat je hart je begeerd, dan zou je het doen toch? We zijn erg nog niet helemaal, maar ieder jaar komen mij een stapje dichterbij deze realiteit. Of moeten we zeggen 'de virtual reality'. Vandaag beantwoorden we vragen over wat virtual reality is, wat je ervan kunt verwachten en we laten je een paar voorbeelden zien van items die nu verkrijgbaar zijn!

Virtual Reality Afbeelding van Businessinsider.com

Virtual Reality: Wat kun je ermee?

De mogelijkheden bij virtual reality zijn bijna eindeloos. Je kunt een simpele wandeling maken door een bos of iets spectaculairs doen, zoals vliegen door de ruimte terwijl je tegen indringers vecht. Wat je ook kiest, de ervaring is geweldig en je kunt zien in 360 graden. Waar je ook kijkt, je zit in de virtuele wereld. Neem hier een kijken bij de beste ervaringen:

 

Virtual Reality: Hoe moet ik bewegen?

Hoe cool het ook zou zijn om rond te lopen in deze nieuwe werelden, helaas is de toegang om te bewegen beperkt. Alle headsets hebben hun eigen functionaliteit, dus er is niet één manier om het optimale eruit te halen. De meeste werken door interactie met je handen, voor anderen heb je speciale controllers nodig. Denk er wel aan, dat je genoeg ruimte moet hebben om te bewegen, zodat je niet zoiets overkomt:

 

Virtual Reality: Word ik er ziek of duizelig van?

Dat ligt eraan. Iedereen is anders en sommige mensen worden sneller wagenziek. Als je niet houdt van 3D films in de bios of je wordt daar snel duizelig van, dan heeft waarschijnlijk VR hetzelfde effect. Heb je een bril? Dat is geen probleem, deze kun je gewoon ophouden en de VR eroverheen plaatsen. Je ogen zullen ook niet snel pijn gaan doen, maar je moet wel af en toe een pauze nemen.

Virtual Reality Afbeelding van Twitter.com

Virtual Reality: Hoe duur is het?

Dit verschilt. Net zo als alle andere dingen die je kunt kopen, zijn er vele opties beschikbaar. Dit geldt ook voor Virtual Reality. Als je het leuk vindt om je op z'n tijd in een andere omgeving te begeven of opzoek bent naar iets een goedkopere, dan is de bril van Samsung iets voor jou (£99.99). Deze werkt met al hun telefoons. Als je een die hard gamer bent of je hebt meer te besteden, dan kun je beter gaan voor de Playstation Virtual Reality (£349.99), de Oculus Rift (£549) of the HTC Vive (£759). Alle brillen hebben geweldige spellen, het moeilijkste zal zijn om een keuze te maken voor de juiste!

 

vr-refresh-tech-set

 

Dat was het alweer voor vandaag. Een korte introductie in de wereld van Virtual Reality. Heb jij het al geprobeerd? Of ben je van plan dit snel te doen? Laat het ons weten in een reactie en deel je ervaringen!

 

Geef een reactie