Blog

Wat is de beste manier om foto's te maken?

Vandaag de dag houd iedereen ervan om foto's te nemen. Of het nou met een smartphone of een professionele digitale camera is. Het is belangrijk om de basisregels voor het nemen van een foto te weten.

Met behulp van diverse technieken die we hieronder bespreken, zult u in staat zijn om de perfecte foto te nemen die u kunt gebruiken voor uw persoonlijke telefoonhoesje.
foto's b

De regel van derde

foto's a

Over het algemeen als we iets zien, zijn onze ogen gericht op een specifiek object. De regel van derde is een compositieregel die kan bijdragen tot een interessante foto. Gebruikmakend van een vlakverdeling die jouw scherm verdeeld in 9 gelijke delen. Neem het belangrijkste element van uw foto en plaats deze in een van de boxen of langs een van de lijnen uit het net. Het zal ervoor zorgen dat uw foto symmetrisch naar voren komt. Als u graag de focus van de foto wil wijzigen, tikt u lichtjes op het focus object en zal het gemarkeerde deel helderder worden.

Perspectief 

Een standaard foto maak je op ooghoogte en is maar monotoon en niet creatief. De hoek waaronder u een foto maakt, maakt een enorm verschil. Als u de regel van derde toepast op een bepaalde hoek merkt u direct het verschil in kwaliteit.

Instellingen

Op de smartphone moet je gewoon je flash activeren wanneer het buiten donker is. Ook is het mogelijk op Instagram om diverse filters te gebruiken om het visuele effect te versterken. De digitale SLR camera heeft keuze uit handmatige modus en automatische modus. In de handmatige modus moet u de instellingen zelf aanpassen in tegenstelling tot de automatische modus. De camera zal zijn eigen foto's instellen en van te voren zijn er al een bepaald aantal functies bepaald. Dit klinkt spannend maar maak je geen zorgen. Je kunt jouw foto bewerken met behulp van speciale bewerk software.

ISO

Oftewel de gevoeligheid van de camera voor licht. Een lagere ISO heeft over het algemeen de voorkeur aangezien dit in een hogere blootstelling en een groter aantal beeldpunten resulteert.

Jouw foto's delen

foto's c

Er geeft bijna niets meer voldoening dan het delen van jouw unieke foto op facebook. Je krijgt veel opbouwende kritiek wat je kan helpen om jouw fotografie vaardigheden te verbeteren. Zo zijn er honderden websites waar je eenvoudig jouw foto's kunt plaatsen, zo hebben sommige zelfs ingebouwde tools  waarbij je jouw opname kunt verbeteren. Picasa biedt online opslag en heeft een ingebouwde editor. Flickr, dat eigendom is van Yahoo, is een beeld- en video- hosting site die u toelaat om uw foto's te delen aan de wereld. Foto's van Flickr worden vaak gekenmerkt in online blogs vanwege het gemak en de hoogwaardige verwerking. Maar toch is Instagram waarbij je foto's en video's kan delen op jouw sociale netwerk op dit moment de meeste populaire website. Een breed scala aan tools die je tot je beschikking heb kan jouw foto transformeren tot een echte  eyecatcher.

Geef een reactie