Blog

Wereldbeker 2018 - Alles wat je erover moet weten

Het is alweer 4 jaar geleden! 4 jaar hebben we gewacht op de wereldkampioenschappen voetbal en eindelijk is het zover. In slechts een paar dagen zullen de ogen van de hele wereld gericht zijn op de prestaties van de spelers die deelnemen aan het  FIFA Wereldkampioenschap 2018. Of je nu van voetbal houdt of niet, dit wereldwijde evenement is leuk voor iedereen en brengt mensen samen over de hele wereld. In dit artikel geven we de belangrijkste informatie over het toernooi en de teams van het WK 2018. We hebben allemaal dit evenement min of meer gevolgd door de jaren heen, maar weet je echt waar het vandaan komt en hoe het is ontstaan? Lees verder om alles te weten te komen over het WK 2018!

Wereldbeker voetbal 2018, FIFA Wereldbeker 2018

We weten dat niet iedereen een voetbalfan is, laat staan ​​een expert, dus bespreken we de belangrijkste aspecten van het WK voetbal 2018:

- Geschiedenis van de Wereldbeker
- Basisinformatie die je moet weten
- Teams van de Wereldbeker 2018
- Schema van het evenement
- Ondersteun jouw team op een unieke manier

Geschiedenis van de Wereldbeker

De wereldbeker is geïnitieerd door de FIFA (International Federation of Football Association) in 1928 in Amsterdam, wat inhoudt dat het wereldkampioenschap voetbal al  bijna een eeuw bestaat. Het is een voetbaltoernooi  waarin de beste teams van de wereld strijden om de beroemde trofee te winnen.

De eerste editie vond plaats in 1930 in Uruguay en werd gewonnen door het gastland van het evenement. Sindsdien is het wereldkampioenschap voetbal tot nu toe door 8 landen gewonnen, hoewel de wereldkampioenschappen al 21 keer werd gehouden. Brazilië was in staat om de trofee 5 keer te winnen!

Sinds 1928 is de concurrentie enorm veranderd en gegroeid.

Basisinformatie die je moet weten

Hier zijn de belangrijkste feiten en cijfers van het komende Wereldkampioenschap voetbal 2018:

  • Het toernooi vindt plaats in Rusland van 14 juni tot 15 juli. De openingswedstrijd tussen Rusland en Saudi-Arabië wordt gehouden op donderdag 14 juni om 17.00 uur. Wat denk je, wie wordt de winnaar van deze eerste wedstrijd?
  • Gedurende het hele evenement kun je 64 wedstrijden volgen in 12 verschillende stadions.
  • Ongeveer 2.500.000 kaartjes werden gekocht door Russen om de wedstrijden bij te wonen.
  • Het budget van het WK 2018 wordt geschat op ongeveer 10 miljard euro.
  • De volgende editie van de World Cup wordt in 2022 gehouden in Qatar.
  • FIFA en de Olympische Spelen zijn de populairste sportevenement ter wereld.

En wist je dat? De hoogste score ooit werd behaald door het nationale team van Hongarije in de wedstrijd tussen Hongarije en El Salvador: 10 - 1 in 1982. Denk je dat iemand dit jaar deze score zal verbeteren?

Wereldbeker voetbal 2018, FIFA Wereldbeker 2018 Bron: https://www.eurosport.fr

Teams van het WK 2018

Laten we bij het begin beginnen: het land dat het WK organiseert, wordt gekozen met een stem op basis van verschillende criteria. Elk jaar strijden verschillende landen om verschillende redenen, zoals de economische voordelen die ermee gepaard gaan, om het volgende toernooi te organiseren. De gelukkige winnaar van 2018 is Rusland.

De 32 beste nationale herenteams van over de hele wereld nemen deel aan het toernooi.

 Europa                       Afrika                         Americas                     Azië
België Egypte Argentinië Australië
Kroatië Marokko Brazilië IR Iran
Denemarken Nigeria Colombia Japan
Engeland Senegal Costa Rica Koreaanse republiek
Frankrijk Tunesië Mexico Saoedi-Arabië
Duitsland Panama
IJsland Peru
Polen Uruguay
Portugal
Rusland
Servië
Spanje
Zweden
Zwitserland

 

Onder deze lijst is natuurlijk het land met de meeste overwinningen aanwezig: Brazilië. Echter, mist het Wereldkampioenschap voetbal 2018 Italië nadat zij 8 keer hebben deelgenomen aan de kampioenschappen.

Wie denk jij dat de winnaar van 2018 wordt? 

Schema van het evenement

Het begint allemaal met een indrukwekkende openingsceremonie voordat het de wedstrijden gespeeld worden.

De wedstrijden worden eerst verdeeld in 8 groepen van 4 teams. Na het spelen tegen alle andere teams van de groep, worden de 2 teams met de meeste punten van elke groep gekwalificeerd voor de rest van het toernooi. Vanaf dat moment wordt elke wedstrijd uitgeschakeld: de winnaar blijft spelen, de verliezer gaat terug naar huis. Dit is hoe de ronde van 16, kwartfinales, halve finales en finales plaatsvinden. Er zal ook een aparte wedstrijd zijn om te bepalen wie er op de 3e en 4e plaats komt.

De laatste wedstrijd van het WK 2018 vindt plaats op 15 juli in Moskou. Aan het eind van deze wedstrijd zullen we weten wie de winnaar is van FIFA world cup 2018!

Wereldbeker voetbal 2018, Wereldkampioenschap FIFA 2018 Bron: https://rmcsport.bfmtv.com

Steun jouw team op een unieke manier

Om jouw team te steunen kun je dit op verschillende manieren doen. Zo kun je fans ontmoeten, kleding aan doen waarmee je laat zien dat je voor dat team bent, maar waarom zou je je team niet op een unieke manier steunen? Bij GoCustomized kun je je eigen telefoonhoesje maken met de vlag van jouw team!

Voor wie ben jij tijdens het WK 2018? Vertel ons je winnaar in de comments en we zullen snel zien wie er gelijk had!..

custom phone case, world cup 2018, world cup phone case, world cup design  custom phone case, world cup 2018, world cup phone case, world cup design  custom phone case, world cup 2018, world cup phone case, world cup design  custom phone case, world cup 2018, world cup phone case, world cup design

custom phone case, world cup 2018, world cup phone case, world cup design  custom phone case, world cup 2018, world cup phone case, world cup design  custom phone case, world cup 2018, world cup phone case, world cup design  custom phone case, world cup 2018, world cup phone case, world cup design

custom phone case, world cup 2018, world cup phone case, world cup design

Geef een reactie