Blog

WhatsApp verstuurt data naar Facebook

We konden het verwachten en het is eindelijk hier. WhatsApp, de meest bekende chat applicatie, heeft de privacy policy veranderd. De nieuwe policy staat toe dat WhatsApp data kan worden gebruikt om Facebook, tot wie de app behoort, om Facebook nog meer op jou aan te passen. In 2014 heeft Facebook WhatsApp gekocht voor een aantal miljoen dollar. Het is dus ook niet onverwachts dat deze apps ineens samen werken. Vanaf 25 Augustus 2016 is het mogelijk om jouw data met Facebook te delen.

Whatsapp stuurt data naar facebook Afbeelding van Elandroidelibre.com

 Waarom deelt WhatsApp jouw data met Facebook

De verandering maakt deel uit van een test van de communicatie tussen gebruikers en bedrijven. Bedrijven zouden nu makkelijker ons een berichtje kunnen sturen via WhatsApp. Bijvoorbeeld: een luchtvaartmaatschappij zou ons kunnen vertellen dat onze vlucht vertraging heeft, een bank kan ons informeren dat er een rare transactie is gemaakt met onze bankpas  en een pizzeria kan ons laten weten dat jouw pizza eraan komt! Dit alles zonder moeilijke e-mails of telefoontjes.

Het blijft een vergrendelde app, zonder advertenties of spam, maar vanaf nu af aan weten WhatsApp en Facebook jouw telefoonnummer. Maak je geen zorgen, ze kunnen de berichtjes die wij sturen niet lezen. Daarnaast kan jouw nummer ook bijdragen aan beter vrienden suggesties voor Facebook.

 

Whatsapp en facebook data Afbeelding van Elandroidelibre.com

Het is een vrijblijvende optie

WhatsApp en Facebook  zeggen dat ze de nummers niet zullen delen met anderen. Daarnaast is het een optie die je zelf aan en uit kunt zetten, dit is alleen mogelijk voor de eerste 30 dagen na de update.

WhatsApp en Facebook Data Afbeelding van Cnet.com

Heb je de nieuwe privacy voorwaarden niet gelezen? Dan is de kans groot dat jij je data al met Facebook deelt. Maar geen zorgen, je kunt dit makkelijk uitzetten. Ga naar Instellingen > Account > en vink het blokje met 'deel mijn data' uit.

WhatsApp & Facebook Data Afbeelding van Cnet.com

Had je dit al gedaan? Of wist je er niks van af? Wat vind jij van de nieuwe update?
Laat het ons weten in een reactie!

 

 

 

 

Geef een reactie