Gratis cadeauverpakking en persoonlijk kaartje bij jouw hoesje.

Blog

Review: ZTE Axon 7 Mini

Meestal zijn de smartphone mini versies een dure slechte imitatie van hun grote broers. Ook de ZTE Axon 7 Mini is aan de beurt! De ZTE Axon 7 mini  is voorzien van een paar leuke nieuwe tools. Wil jij weten wat de ZTE Axon 7 mini allemaal in petto heeft? Lees dan snel verder!

22

Het uiterlijk van de ZTE Axon 7 Mini

Met een gewicht van 153g voelt de  telefoon licht aan en maakt een oppervlakkige indruk van hoge kwaliteit. Door de metalen behuizing, ziet de ZTE Axon 7 Mini  er duurder uit dan die eigenlijk in werkelijkheid is. Het nadeel van de metalen achterkant is dat het glad is, maar dit kun je natuurlijk voorkomen met het gebruik van een telefoonhoesje. Aan de achterzijde van de smartphone is er een vingerafdruksensor die zeer gemakkelijk te gebruiken is.

11

Technische details

Display

Het 5,2 inch AMOLED-scherm met full HD 1080 x 1920 pixel resolutie is een aangenaam helder scherm dat een goede beeldkwaliteit biedt. Speciaal voor games en video-fans zou dit een gat in de markt moeten zijn.

Systeem

ZTE Axon 7 Mini een Qualcomm Snapdragon 617 mid-processor met 3 GB RAM. Het systeem met het Android-gebaseerde Marshmallow Software: MiFavor UI 4.0, de werking lijkt goed en snel te zijn. Bovendien zijn sommige functies nog steeds hier aangeboden, zoals meer lettertypes en accentkleuren.

Batterij

Met de batterij zijn we niet tevreden en dit is dus meer een minpuntje. Bij intensief gebruik van de telefoon houdt de batterij het slechts 5.5 uur vol. Wel heeft de telefoon een Quick Charge 2.0 functie, maar we moeten alsnog ongeveer 1.58 uur wachten tot het volledig is opgeladen.

Multimedia

Camera & geluid

Helaas geeft de camera met 16 MP ons niet de gewenste beeldkwaliteit. Hoewel de kleuren realistisch mogelijk worden weergegeven. Over het algemeen kun je er leuke foto's mee maken, maar als je meer op zoek bent naar een telefoon met een geweldige camera, dan kun je beter verder kijken. De camera aan de voorkant heeft slechts 8 MP. Wel onderscheidt de telefoon zich in bijzonder door zijn Dolby Atmos luidsprekers. Dit betekent dat de smartphone is zeer geschikt voor alle muziekliefhebbers.

33

Geheugen

De dual-SIM functie voor de ZTE Axon 7 mini biedt de optie tot veel intern geheugen. 32 GB kun je uitbreiden met ongeveer 22 GB. Zo kun je apps, muziek en foto's eenvoudig opslaan!

Conclusie

De ZTE Axon 7 is een prima telefoon. Hij brengt precies wat hij beloofd! De sterke speakers, het uiterlijk en de software functies zijn erg goed. Echter laten de batterij en de camera's nog wat ruimte over voor verbetering. Met een prijs van ongeveer €300,00 is de mini geschikt voor iedereen die op zoek is naar een basis telefoon om mee te bellen en te appen.

Vergeet niet om een reactie achter te laten!

Geef een reactie