Blog

Apple iOS 10: Nieuwe features

Je ziet ze overal, de iPhone. Sommige mensen hebben de iPhone 5 of 5C en veel mensen hebben de iPhone 6. Daarnaast heeft een enkeling al de iPhone 7 weten te bemachtigen. Bij deze nieuwe iPhone 7 hoort natuurlijk ook een update van iOS. Deze update kun je inmiddels downloaden en vandaag gaan we kijken naar een paar van de belangrijkste nieuwe features!

iOS 10 Afbeelding van Apple.com

Nieuwe features in iOS 10

1. Voicemail Transcriptions

iOS 10 voicemail Afbeelding van Forbes.com

Als je even de telefoon niet kunt opnemen en de beller jouw voicemail inspreekt dan kun je nu het bericht wat die persoon in spreekt in tekst lezen op jouw iPhone. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld niet weet wie er belt of waarom diegenen belt, of als je in een vergadering zit.

 

2. Zoeken naar mensen, plekken en dingen in foto's

iOS 10 foto Afbeelding van Forbes.com

Ik was laatst een foto aan het zoeken op mijn telefoon maar kon deze niet vinden. Zo kwam ik er achter dat de nieuwe update ook een nieuwe feature aan heeft gebracht in de foto app! Je kunt nu makkelijk zoeken naar objecten, mensen en plekken. Typ bijvoorbeeld in de searchbar 'zwembad' of 'strand' in. Zo krijg je alle foto's te zien waar een zwembad op staat! Hoe ze dat doen weet ik niet, maar het is in ieder geval erg handig!

 

3. Vergrootglas

Vergrootglas Afbeelding van Forbes.com

Een andere handige feature in iOS 10 is het vergrootglas. Je kunt jouw camera nou gebruiken als vergrootglas, zodat je kleine objecten beter kunt zien. Je kunt dit instellen door te gaan naar: Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Vergrootglas. Als je deze functie hebt aangezet druk je 3 keer op de home button, zodat jouw camera veranderd!

 

4. Bubbel en scherm effecten

iOS 10 Afbeelding van Forbes.com

iMessage heeft nu nieuwe effecten toegevoegd aan de service. Je kunt deze verzenden door de verzend button lang ingedrukt te houden. De bubbel effect zijn Klap, Luid, Zachtjes en Onzichtbare Inkt. De scherm effecten zijn: Stuur met ballonnen, Stuur met Confetti, Stuur met Lasers, Stuur met Vuurwerk en Stuur met Vallende Ster. Super grappig, ik ben meteen al mijn vrienden berichtjes gaan sturen!

 

5. Nieuw emoticons!

iOS 10 Afbeelding van Forbes.com

Er zijn nu meer dan 100 nieuwe emoticons beschikbaar zoals vrouwelijke sporters. Daarnaast zijn er ook nieuwe familie emoticons toegevoegd zoals alleenstaande ouders.

Zo zijn er nog veel meer nieuwe features en kunnen we wel de hele dag doorgaan. Dit vonden wij de 5 leukste en handigste! Heb jij een andere feature die jij super fijn vindt? Laat het ons dan weten in een reactie!

Geef een reactie