Blog

Review: Nexus 5X

De Google Nexus 5X smartphone, ontstaan uit de samenwerking tussen Google en LG. De opvolger van de populaire Nexus 5 (2013), die vooral werd gekenmerkt door zijn prijs / prestatie verhouding. Wil je meer te weten te komen over de Nexus 5X? Lees dan verder!

nexus-5x-vs-nexus-5-01 Foto van: Androidcentral

Nexus 5X Technische details

Het scherm van de Nexus 5X

Het scherm van de Nexus is 5.2 inches in grootte en heeft een classic LC scherm.

De display met zijn hoge helderheid, het goede contrast en de resolutie van 424 ppi, kan het scherm tot leven toveren en ons overtuigen om de mobiel te kopen.Image from Andoidpit.com

 

Foto van: Andoidpit.com Foto van: Andoidpit.com

Batterij

De batterij kan ons niet helemaal overtuigen. De capaciteit van de batterij zijn 2.700 mAh en houdt dus slechts 5.45 uur vol. Er is een snelle lading techniek, maar dit wordt niet nader toegelicht. Zeker om te zeggen dat het niet zo goed werkt als QuickCharge 2.0. Voor de accu is er nog veel ruimte voor verbetering.

Camera

De achterkant camera heeft een resolutie van 12,3 MP en geeft goede resultaten, zelfs in slechte verlichting. Bij daglicht is de resolutie is echt geweldig, de foto's zijn kleurrijk en hebben detail. De sluitertijd voor foto's is 0,44 seconden. De voorste camera heeft een resolutie van 5 MP.

System

De Nexus 5X draait met Android 6.0 Marshmallow en werkt vrij snel en zonder vertraging. Het heeft een 6-core processor Snapdragon 808 met slechts 1,8 GHz macht en 2 GB RAM-geheugen.

Map & geheugen

Voor de Nexus, is de Nano SIM-kaart gebruikt en moet u kiezen tussen de varianten met 16 GB of 32 GB geheugen, want het geheugen is niet uitbreidbaar. De laatste versie kost ongeveer 50 pond meer.

Uiterlijk

Het gewicht is aangenaam met slechts 137 gram en is van het formulier vrij dun. De behuizing is prachtig en de zwarte variant lijkt meer van hoge kwaliteit dan de witte. De smartphone is ook verkrijgbaar in turquoise.

 

Foto van: Weboo.com Foto van: Weboo.com

Wat mist de Nexus 5X?

De Nexus 5X wordt geleverd zonder headset en heeft geen USB-kabel aan te sluiten op de pc.

Schrijf in de comments wat jij vind van de nieuwe Nexus 5X?

Geef een reactie