Blog

Jouw perfecte spotify playlist maken

Tegenwoordig gebruikt bijna iedereen Spotify. We houden er allemaal van om onze favoriete artiesten te volgen en urenlang te genieten van muziek. Maar hoe vind men op Spotify nou eigenlijk de beste nieuwe liedjes, of nog beter:

 

Hoe kan ik de perfect Spotify Playlist maken?

We zullen je een paart trucjes geven, hoe jij nieuwe muziek en artiesten kunt vinden, of zelfs hele afspeellijsten kunt vinden op basis van jouw muzieksmaak.

 

  1. "Discover Weekly"

Spotify bidet een leuke functie aan, waarmee jij gemakkelijk liedjes naar jouw muzieksmaak kunt vinden. In de zogenoemde “Discover Weekly” lijst geeft het bedrijf 30 nummer weer die je nog nooit beluisterd hebt, maar die je misschien wel leuk vindt. Wij hebben het de afgelopen weken getest en zijn erg onder de indruk. Met de ‘Discover Weekly’ afspeellijst is het nog nooit zo makkelijk geweest om nieuwe artiesten en liedjes te vinden.

Perfecte Spotify Playlist Afbeelding van Gizmodo.com.au

Hoe weet Spotify mijn muzieksmaak?

Spotify controleer alle 2 miljard playlists of daarin liedjes  staan die jij hebt beluisterd. Andere liedjes is deze lijst mocht jij ook wel een leuk vinden. Veel interessanter zijn de muziekprofielen die voor iedere gebruiker worden aangemaakt. De muzieksmaak wordt niet alleen verdeeld in genres, maar ook in micro-genres. Deze genres hebben nog geen naam gekregen van de muziek experts en worden verdeeld door slimme Algorythmen. Daardoor kan Spotify duidelijk het verschil herkennen tussen het wisselen van nummers en jouw voorkeur.

Discover Weekly is te vinden onder Browse --> Discover.

 

  1. Spotibot

Spotibot

Bij Spotibot kun je een van je favoriete artiesten intypen, dan geeft de website jouw een lange lijst van liedjes van die artiest en vergelijkbare nummers. Het lijst kan ook makkelijke rechtstreeks worden geëxporteerd als Spotify Playlist.

 

  1. MagicPlaylist

Spotify Playlist met MagicPlaylist Always wanted to find Songs like "This Girl"? (Afbeelding van Developer.spotify.com)

 

MagicPlaylist werkt ongeveer hetzelfde als Spotibot, alleen hier kun je gaat het om liedjes en niet om artiesten. Dit is erg handig als je bepaalde nummers erg leuk vindt, maar niet echt fan bent van een artiest.

 

  1. The Playlist Miner

Spotify Playlist Miner Afbeelding van Musicmachinery.com

Met The Playlist Miner  kan je gemakkelijk afspeellijsten en liedjes vinden met zoekwoorden. Dit lijkt op de Tag-Feauture in SoundCloud! Typ een woord een zoals bijvoorbeeld ‘Werk” en er komt een lijst met wel honderden geschikte liedjes!

 

Nu snel aan het werk en maak je eigen perfecte Spotify Playlist!

Geef een reactie