Gratis cadeauverpakking en persoonlijk kaartje bij jouw hoesje.

Blog

Review: LG G5

LG verrast met de LG G5 smartphone!

Bij de lancering van de LG G4 waren velen enthousiast over de kwaliteit van deze smartphone. De telefoon van LG werd genoemd als een van de betere smartphones van 2015. Dit jaar bracht LG in de vorm van de LG G5 een nieuwe paradepaardje op de markt. Wij vertellen je wat je moet weten over deze smartphone!

LG G5 Bron: Android Authority

Specificaties
Wij verwachten dat de LG G5 met deze specificaties een serieuze strijd aan gaat met de concurrentie.

Chipset: Qualcomm® Snapdragon™ 820 Processor

Display: 5.3-inch Quad HD IPS Quantum Display (2560 x 1440 / 554ppi)

Geheugen: 4GB LPDDR4 RAM / 32GB UFS ROM / microSD (up to 2TB)

Camera: Rear: Standard 16MP, Wide 8MP / Front: 8MP

Batterij: 2,800mAh (vervangbaar)

OS: Android 6.0 Marshmallow

Afmetingen: 149.4 x 73.9 x 7.7mm

Gewicht: 159g

Network: LTE / 3G / 2G

Connectivity: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / USB Type-C) / NFC / Bluetooth 4.2

Kleuren: Silver / Titan / Gold / Pink

De nieuwste smartphone van LG heeft wat weg van een phablet, een kruising tussen een tablet en een telefoon. De LG G5 heeft namelijk voldoende stootkracht om deze naam eer aan te doen. De processor, RAM evenals de schermresolutie voldoen aan de normen van vandaag en zijn zeer indrukwekkend. Wat zijn dan de verschillen met zijn voorganger en wat maakt de LG G5 revolutionair?

Camera
Toen de LG G4 gelanceerd werd waren velen critici lovend over de kwaliteit van de camera. Dat is dit jaar niet anders. LG heeft de camera namelijk verbeterd en onderscheidt zich met enkele aanpassingen. De smartphone heeft nu twee verschillende lenzen. Een lens wordt aangedreven door 16 MP en is bedoeld voor de normale foto's. Daarnaast is de tweede lens bedoeld voor het maken van wide-angle foto's.  De smartphones zoals wij die gewend zijn combineren beide doeleinde tot slechts één camera. LG heeft er echter voor gekozen om een dual lens te gebruiken voor de LG G5.

LG G5 gebruikers zullen meer geneigd zijn om de 16 MP camera te gebruiken. Echter, de 8 MP wide-angle lens is zeer praktisch. Vooral wanneer je zoveel mogelijk van de omgeving in een foto wil vastleggen.  Daarnaast kan de LG G5 camera 4K video's opnemen. De 'selfie' camera aan de voorkant van de telefoon is met een 8 MP camera tevens indrukwekkend, daarnaast maakt de camera 1080p videos.

LG G5 Bron: James Martin - CNET

Body
De LG G5 heeft een uni-body metalen behuizing. De achterkant van de telefoon is tevens voorzien van vingerafdrukherkenning, dat zorgt er voor dat je de telefoon sneller kan ontgrendelen. Het meest opvallende is echter dat je de onderkant van de telefoon kan loshalen. Daardoor kan niet alleen de accu verwisseld worden, maar ook uitbreidingen worden aangesloten die LG aankondigt als Friends.

LG Friends is uiteraard een marketing manier om de sales te doen toenemen. Het is echter uniek dat jij je telefoon kan samenstellen zoals jij dat wenst. Daarnaast zijn er natuurlijk voordelen aan deze innovatieve LG modules. LG brengt in eerste instantie de LG Cam Plus en Hifi Plus op de markt. De LG Cam Plus is een module met aandacht voor de camera. Het zorgt voor meer grip en maakt van de smartphone een professionele camera. Met deze module kun jij gemakkelijk in en uitzoomen en foto's en video's schieten als een echte professional. Verschillende bedrijven proberen om de fysieke camera knoppen te doen laten verdwijnen van de smartphones. Een camera accessoire heeft daarom zeker potentie! De Hifi plus is een digital audio converter die voor betere geluidskwaliteit moet zorgen. Daarnaast is deze module te gebruiken met andere smartphones en pc's.

LG G5 Bron: LG

Batterijduur
Enig punt van kritiek op de LG G5 is de batterijduur. Net als de LG G4 valt de batterijduur van de smartphone tegen. Echter, met de verwisselbare modules kun je er waarschijnlijk voor kiezen om een betere batterij te gebruiken. Hiermee verleng je de batterijduur van je smartphone. Het is daarnaast ook handig dat je gewoon een tweede batterij mee kunt nemen. Zo hoef je nooit meer met een lege batterij rond te lopen.

De LG G5 kent echter ook kleinere aanpassingen die wij hier niet hebben behandeld. De software van de LG G5 is bijvoorbeeld verbeterd op het gebied van multitasking. Echter, wij hebben ons licht laten schijnen op de grootste veranderingen. Over het algemeen is de LG G5 een verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Met name de camera en de LG Friends zijn op het eerste oog indrukwekkend. Het is nog maar de vraag of LG zijn slag slaat met de verwisselbare modules. De LG G5 mag echter met recht een innovatieve smartphone worden genoemd. Wij zijn dan ook zeer benieuwd hoe deze smartphone het gaat doen en zullen de ontwikkelingen blijven volgen.

Wil jij dat wij over een andere nieuwe smartphone schrijven? Laat het ons weten in een reactie! Wij zijn daarnaast natuurlijk ook benieuwd voor welke smartphones jij een hoesje wil ontwerpen. Houd daarom tevens onze website in de gaten, want misschien kun jij al een telefoonhoesje ontwerpen voor een van de nieuwste smartphones!

Geef een reactie