Gratis cadeauverpakking en persoonlijk kaartje bij jouw hoesje.

Blog

Mia - Je digitale paspoort!

MIA als een digitaal paspoort

Ben je wel is aangehouden op de snelweg en had je jouw identiteitsbewijs niet bij?
Een echt klote gevoel, toch? Dit soort niet comfortabele situaties kunnen in de toekomst worden vermijd.

Eind vorig jaar introduceerde de Austrian National Printing Office in Wenen de MIA 'My Identity App', als gemakkelijke manier om uw identiteitsbewijs digitaal altijd bij u te hebben.

mia

Voor- en nadelen MIA

Net als bioscoop kaartjes en vlieg tickets gaat het identiteitsbewijs nu ook digitaal. Met deze My Identity App oftewel MIA app is het altijd mogelijk om je te legitimeren via jouw smartphone.
Je kan je reisdocumenten, identiteitsbewijs & rijbewijs opslaan op jouw smartphone, zodat deze app werkt als een alles-in-een bron voor uw belangrijkste documenten.
Persoonlijke gegevens worden niet direct op uw smartphone weergegevens maar in de cloud. Om volledige toegang te krijgen tot uw documenten, vraagt de app om je vingerprint wat alleen beschikbaar is op de nieuwere telefoons.

De Austrian National Printing Office benadrukt de belangrijkheid van veiligheid voor de MIA app. Er worden daarom ook heel veel voorzorg maatregelen genomen zodat er geen persoonlijke gegevens gestolen kunnen worden.
Als de app 100% veilig en betrouwbaar is, kan iedereen profiteren van deze technologische vooruitgang. Een ander voordeel is dat de gebruiker kan kiezen hoeveel informatie ze bereid zijn te geven.
Als je bijvoorbeeld voor de deur van de discotheek staat hoeft de bewaker niet te weten waar je geboren bent of je adres.

Een erg creatieve app is de MIA app dus, maar toch is er wat kritiek over het algemene gevoel van de veiligheid van de app. Het is daarom nog moeilijk om te zeggen hoe snel the MIA app geintroduceerd zal worden.
Juridische en persoonlijke gegevens kosten moeten hetzelfde zijn in elk land. Daarnaast moet de app worden beoordeeld en gevalideerd om te garanderen dat het haalbaar en veilig in elk aspect, wat heel veel tijd in beslag kan nemen.

Ben je benieuwd naar meer interessante artikels? Of heb je nog een belangrijke tip voor? Reageer dan onder dit bericht.

Geef een reactie