Blog

Review: OnePlus 3

OnePlus kondigde zijn eerste smartphone aan in 2014 en kreeg meteen de volle aandacht. Dit kwam doordat de OnePlus One specificaties had zoals de vlaggenschepen van andere merken, maar voor minder geld. Daarbij kwam ook dat het Chinese bedrijf deze telefoon exclusief maakte door een speciaal ‘invite system’ wat het moeilijke maakte om de telefoon te bemachtigen.

Het bedrijf heeft al twee andere telefoons uitgebracht, de OnePlus 2 en de OnePlus X. Nu is het tijd voor de OnePlus 3! Wil jij graag weten wat het design, de specificaties en de releasedatum zijn? Lees dan verder!

 

OnePlus 3 1 Afbeelding van Hqgrandeprairie.com

OnePlus 3: Design & Beelscherm

De OnePlus 3 heeft een elegant design, wat veel weg heeft van de Apple telefoons. De behuizing is gemaakt uit één blok aluminium, wat zorgt voor extra stevigheid. De OnePlus 3 heeft een grootte van 152.7 x 74.7 x 7.35mm en weegt 158g, wat normaal is voor dit type telefoon.

De telefoon heeft een vingerprintscanner, ingebouwd in het Gorilla Glass 4 beeldscherm. Daarnaast heeft de telefoon maar een rand van 0.755 mm van de behuizing naast het beeldscherm.

De OnePlus 3 heeft een super stevig beeldscherm, met een grootte van 5.5-inches. De telefoon heeft een full HD resolutie, 1920 x 1080 pixels. Dit is hetzelfde als de iPhone 6S Plus, maar is minder dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7 edge. Het Gorilla Glass 4 beeldscherm zorgt ervoor dat de telefoon goed bestand is tegen krassen.

 

OnePlus 3: Camera

De smartphone heeft een Sony IMX298 sensor in de camera, met 16-megapixels. Dit is relatief laag als je het vergelijk met een aantal concurrenten, zoals de Motorola Moto Z.

Handmatige controle is wel beschikbaar, net zoals auto HDR. OnePlus introduceert ook een nieuw feature, Dynamic Denoise, wat er voor zorgt dat jouw foto’s er netter uit zien. De foto’s die wij tot nu toe hebben gezien zijn veel belovend!

De OnePlus 3 heeft een 8-megapixel front camera, die goed genoeg zou moeten zijn om selfies te maken in een donkere omgeving. Helaas is er geen autofocus of OIS beschikbaar voor de front camera.

 

OnePlus 3 Afbeelding van Pocket-lint

OnePlus 3: Specificaties & Batterij

De telefoon draait op een Qualcomm Snapdragon 820 en heeft daarbij een  RAM van 6GB. Dit meer dan zijn concurrenten omdat het standaard RAM geheugen vaak 4GB is. Ook heeft de telefoon een dual SIM en een opslagruimte van 64 GB. Daarnaast verwachten we dat een volle telefoon de hele dag mee gaat!

 

De telefoon zal ongeveer €360 kosten en kon vanaf 14 juni online worden besteld.

 

Wat vind jij van deze telefoon? Heb je hem al gekocht? Laat het ons weten in een reactie.

Geef een reactie